Zagrebačka policija u nedjelju spriječila novi veliki navijački sukob

Zagrebačka policija u nedjelju spriječila novi veliki navijački sukob

Zagrebačka policija u srijedu je na redovnoj konferenciji za medije izvijestila da je uoči nedjeljne utakmice NK Lokomotive i HNK Hajduka, koja je odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, spriječila navijački sukob.

Voditelj Službe za osiguranja Goran Karnovšek govorio je o postupanju policije prije, tijekom i nakon utakmice između NK Lokomotiva i HNK Hajduk koja je odigrana u nedjelju na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Temeljem saznanja od Policijske uprave splitsko-dalmatinske da bi na utakmicu mogao doći veći broj navijača gostujućeg kluba (oko 800 navijača), a imajući u vidu sukobe proteklih tjedana, policijski službenici su pojačano opservirali pojedina područja, s naglaskom na zone uobičajenog kretanja i boravka navijača.

Prije utakmice, oko 15 sati policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb su u zoni Doma sportova zatekli 14 osoba, koji su kad su uočili policijske službenike odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo. Policijski službenici su sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima osobe zadržali te su prevetivno dovedeni u službene prostorije, dok su za vrijeme postupanja u široj zoni policijski službenici zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba te je time vjerojatno spriječen njihov sukob.

Također vezano za postupanje policije prije utakmice, policijski službenici su u autobusu zagrebačkih registarskih oznaka koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava (dvije signalne rakete i 18 ručnih baklji). Utvrđen je vlasnik pronađenih pirotehničkih sredstava, 27-godišnjak koji je zbog prekršaja iz čl. 4 st. 1 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procesuiran i prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Isto tako, procesuiran je 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policijskim službenicima prilikom privođenja te je uz uporabu sredstava prisile doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a potom i na Prekršajni sud u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 39.st 1 t.3 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici. Iz šire zone u službene prostorije dovedene su i procesuirane još tri osobe, dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva, stoji u priopćenju.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI