Zagrebačka Gradska skupština ostaje bez izvješća o poslovnim odnosima Grada i C.I.O.S. grupe

Zagrebačka Gradska skupština ostaje bez izvješća o poslovnim odnosima Grada i C.I.O.S. grupe

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu prihvatili prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez te Kluba zastupnika lijevog bloka da gradonačelnik Milan Bandić u roku od 30 dana podnese gradskim zastupnicima izviješće o poslovnim odnosima Grada Zagreba i C.I.O.S. grupe te dostavi preslike svih ugovora sklopljenih između Grada i C.I.O.S.-a.

Jedan od povoda tog zaključka bio je požar koji je 9. lipnja izbio u pogonu C.I.O.S.-a i koji je čak četvrti požar u posljednje četiri godine na istoj lokaciji. Oporbeni zastupnici tražili su da se gradskim zastupnicima konačno razjasne poslovni odnosi između Grada Zagreba i C.I.O.S. grupe i dostave preslike svih sklopljenih ugovora.

Neprihvatljivim drže da još uvijek nema nikakvih odgovora i da stanovnici zapadnog Zagreba gotovo svake godine strepe od novog požara.

“Očekujemo se da se konačno razjasne odnosi između Grada Zagreba i C.I.O.S. grupe i da se otkriju uzroci uzastopnih požara”, ističe se u zaključku oporbe.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka, Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), rekao je da nikada nije čuo ni za jedno postrojenje gdje se četiri puta u četiri godine dogodio požar.

“Apsolutno je neprihvatljivo da građani zapadnog dijela Zagreba gotovo svake godine strahuju hoće li biti novi požar i što će prilikom tog požara udisati jer ne znaju ni što je to zapravo gorilo, što je to otišlo u zrak, kakvi su toksini, čestice i tako dalje”, rekao je Tomašević.

Kazao je i kako Grad Zagreb sa C.I.O.S. grupom “ima vrlo jedne prisne odnose”, dapače, “o nekim od tih poslovnih odnosa su predmet i nekih sudskih postupaka”.

“Podsjetimo, da je USKOK optužio i gradonačelnika Milana Bandića i upravitelja C.I.O.S. grupe Petra Pripuza da su zapravo namještali posao zbrinjavanja glomaznog otpada i drugih vrsta ne miješanog komunalnog otpada u Zagrebu čime je gradski proračun oštećen nekoliko milijuna kuna”, rekao je Tomašević. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI