ZAGREBAČKA PRIČA: Valek i njegov najveći izazov u životu

ZAGREBAČKA PRIČA: Valek i njegov najveći izazov u životu

Zastupnik u Skupštini Grada Zagreba 2001-2005, dopredsjednik gradske četvrti Podsljeme 2000-2006. Osnivač i član glavnog odbora Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj. Za vrijeme Domovinskog obrambenog rata organizirao humanitarnu pomoć i aktivno radio na međunarodnom priznanju Republike Hrvatske. Koordiator inicijative ACTIO POPULARIS za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Koordinator Antikorupcijske fronte Hrvatske i član Kraljevske akademije u Zagrebu. To su neke od funkcija arhitekta Ivana Valeka koji se uključio u borbu za gradonačelnika Zagreba.

Gospodin Valek je završio Arhitektonski fakultet te je član Komore arhitekata sa zvanjem “ovlašteni diplomirani inženjer arhitekture, ali je studirao i teologiju na Katoličkom institutu za laike u Zagrebu, Protestanskom fakultetu “Matija Vlačić Ilirik” u Zagrebu i Bringham Young University u SAD-u.

Valek kaže kako je ovo njegov najveći izazov u životu, a s kvalitetnim izbornim programom okupljaju ljude iz cijelog svijeta koji su voljni i spremni pridonijeti da Zagreb dobije mjesto koje i zaslužuje.

S obzirom na iskustvo kako životno tako i radno, sigurno je da bi kao gradonačelnik metropole mogao učiniti sve da se ona pretvori u još ljepši i za život poželjniji grad.

Valek nema samo iskustva u organizaciji i vođenju velikih sustava kao što je Zagreb, već je dobar poznavatelj i na primjer sporta. Kao bivši košarkaš Cibone i reprezentativac bivše države dobro poznaje sustav organizacije sporta u gradu poput Zagreba a i kao predsjednik Kluba mladih tehničara grada Zagreba upoznao je i djelovanje i sustav obrazovanja mladih.

Dakle, Valek kao gradonačelnik ne bi imao problema s uvođenjem u djelovanje sustava metropole, pa vjerujemo da bi dao svoj doprinos u stvaranju nekog novog Zagreba koji bi svima dao jednake mogućnosti.

Autor/ Totalno/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI