ZAGREBAČKA POLICIJA: Tijekom racije na Trnju predsjednik udruge uhićen zbog kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“, a pronađena i droga

ZAGREBAČKA POLICIJA: Tijekom racije na Trnju predsjednik udruge uhićen zbog kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“, a pronađena i droga

Zagrebačka policija u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, na području Policijske uprave zagrebačke proveli su raciju na Trnju sa subote na nedjelju i utvrdili kršenje epidemioloških mjera i broja okupljenih u objektu u Koturaškoj te su priveli 40-godišnjaka predsjednika udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“ .

Na području Trnja, u udruzi u Koturaškoj ulici tijekom racije, inspektori Civilne zaštite utvrdili su kršenje Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena i okupljenih 24 osoba u samom objektu. Državni inspektorat je izdao mjeru usmena zabrana obavljanja neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u prostor, najkraće na 30 dana.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje je doveden 40-godišnji predsjednik udruge, koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenja i prenošenja zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona.

Ujedno, u prostoru objekta pronađene su dvije uzgojene sadnice droge marihuane te je obavljen očevid, a u svezi toga će se također provesti kriminalističko istraživanje po okončanju kojeg će biti podnijeta kaznena prijava protiv 40-godišnjaka, navode u policiji.

Istoj toj osobi oduzet je plinski pištolj i dva komada patrona, mačeta, sablja, samostrel i preklopni nož. Zbog plinskog pištolja i patrona provest će se prekršajni postupak temeljem čl. 27. st. 2. i čl. 30. St. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U istom tom prostoru zatečene su i dvije ženske osobe, 25-godišnjakinja kod koje je pronađena  manja količina marihuane i speeda te 42-godišnjakinjom kod koje je pronađena drobilica s marihuanom, a nad kojima će zbog tog policijski službenici s Trnja provest kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju PUZ-a.

Foto: PUZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI