Zagrebačka policija i ovog vikenda u akciji protiv pijanih vozača i ostalih prekršitelja

Zagrebačka policija i ovog vikenda u akciji protiv pijanih vozača i ostalih prekršitelja

Zagrebačka policija će zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulima i ovog vikenda provoditi akciju pojačanog nadzora prometa usmjerenu na sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja, poput prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.

Prometni policajci alkotestirat će sve zaustavljene vozače, te će kažnjavati prekršaje nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja prema pješacima, nekorištenja pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na prometne nesreće.

Akciju ‘Alkohol i Droge i Brzina’ policija provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u 2018. u svrhu povećanja razine prometne sigurnosti.

Kad je riječ o prometu nema mjesta za zadovoljstvo jer prema nedavno objavljenim podacima sve više osoba smrtno stradava u cestovnom prometu. U prvih devet mjeseci zabilježeno je 10 smrtno stradalih osoba više nego godinu ranije. Stanje na području grada Zagreba zadržalo se na prošlogodišnjoj razini, ali je stanje u županiji loše. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI