Zagrebačka policija kazneno prijavila 37-godišnjaka za uzgoj marihuane u improviziranom laboratoriju

Zagrebačka policija kazneno prijavila 37-godišnjaka za uzgoj marihuane u improviziranom laboratoriju

Zbog neovlaštene proizvodnje i prerade marihuane, zagrebačka policija je kazneno prijavila 37-godišnjaka.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, navodi se u priopćenju Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Saznanjima da se osumnjičeni bavi uzgojem i preprodajom marihuane na području Zagreba, 11. veljače 2019. godine temeljem naloga pretražena je kuća koju koristi, a u kojoj je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sa sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka s 204 stabljika konoplje i 236 grama marihuane. Također, istog dana pretražen je i drugi stan kojeg koristi osumnjičenik a u kojem je pronađeno još 1914 grama marihuane pakirano u 11 staklenki, jedna plastična vrećica te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Utvrđeno je da je 37-godišnjak od lipnja 2018. godine do veljače 2019. godine u stanu obiteljske kuće na području Trnave korištenjem uređaja za emitiranje svijetlosti, uređaja za ventilaciju i filtriranje zraka stvorio potrebne uvjete za umjetni uzgoj bilja gdje je sadio konoplju koju je potom sušio i usitnjavao, a nakon toga bi tako pripremljenu marihuanu u stanu na području Medveščaka prepakiravao i pripremao za daljnju preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Foto/PUZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI