Zaboravljeni branitelji iz Ljubuškog banuli političarima na domjenak na Kočuši, Vaso Brkić pomislio Veljaci su Zagreb…GREŠKA!!!

Zaboravljeni branitelji iz Ljubuškog banuli političarima na domjenak na Kočuši, Vaso Brkić pomislio Veljaci su Zagreb…GREŠKA!!!

U poslijepodnevnim satima ovog petka na društvenim mrežama proširila se vijest kako ljubuške vlasti na slapovima Koćuše pripremaju domjenak za neke ugledne goste. To je bio dovoljan razlog da se noćna smjena branitelja, iz šatora s Bijače, odluče pojaviti na tom mjestu u obliku mirnog prosvjeda i samo neko vrijeme mirno šetati između uzvanika i svečano postavljenih stolova, prenosi ŠirokiBrijeg.info.

Dakako da je neočekivana pojava branitelja izazvala nelagodu na licima mnogih, posebno onih koji su s braniteljima u bliskim svakodnevnim kontaktima. Ruku na srce, nikome nije bilo ugodno promatrati kad se sretnu pogledi poznanika u ulozi pozvanog i nepozvanog gosta, a kako je bilo tek njima to možemo samo nagađati.

Ne treba zatajiti, ipak su branitelji od pojedinih predstavnika vlasti bili pozvani da im se pridruže u gozbi, rečeno je ako su voljni da ima mjesta za sviju njih. Naravno da su branitelji odbili, jer su svojom kratkom nazočnošću samo željeli još jednom izraziti nezadovoljstvo prema vlastima koje su kroz sve ove protekle godine bile gluhe na upozorenja koja se tiču lažno upisanih u registar branitelja, javno objavljenih lažnih invalida rata, nezaslužbeno odlikovanih i mnogih drugih povlastica onih koji Domovinskog rata nisu vidjeli niti ratnog baruta mirisali.

Foto/Krešo Vujević

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI