Policija za vikend zabilježila preko 6000 prometnih prekršaja

Policija za vikend zabilježila preko 6000 prometnih prekršaja

Više od 6000 prometnih prekršaja policija je ovog vikenda zabilježila u akciji usmjerenoj na suzbijanje četiri glavne ubojice u prometu – vožnje pod utjecajem alkohola, prevelike brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i uporabe mobitela.

Provedenom kontrolom utvrđeno je ukupno 6.285 prekršaja od čega čak 2.654 slučaja prekomjerne brzine, 825 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 622 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 345 korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 3,3 g/kg izmjerena je krapinsko-zagorskoj policijskoj upravi.

Najveći broj svih najkobnijih prekršaja, prozvanih i glavnim prometnim ubojicama, zabilježen je na zagrebačkom području.

„Što se tiče prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, najveći broj počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina (170 vozača), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg alkohola (85 slučajeva) ujedno i najčešće izmjerena koncentracija alkohola uopće tijekom ove akcije (267 slučajeva od ukupna 622)“, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

„Policija ponovno poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život“, kažu u MUP-u. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI