Za KBC Sestara milosrdnica 100.000 kuna od ulaznica za drive-in kino

Za KBC Sestara milosrdnica 100.000 kuna od ulaznica za drive-in kino

Donacija od 100.000 kuna dodijeljena je KBC-u Sestara milosrdnica, a riječ je o novcu prikupljenom od prodanih ulaznica za drive-in kino u Zagrebu.

Riječ je o novcu za osam M-Care uređaja za pružanje simultanog mjerenja temperature na zapešću i dezinfekciju ruku te više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva.

“Sredstva su prikupljena prihodom od prodanih ulaznica za drive-in kino, najveći event – s razmakom, održanim u prvim danima ukidanja strogih mjera izolacije zbog koronavirusa u organizaciji agencije ‘Kreativna poslovna rješenja’ te u suradnji s farmaceutskom kompanijom ‘Stada'”, stoji u priopćenju.

Hrvoje Lisak iz ‘Stada’ rekao je kako se nada da su posjetitelji 10 dana mogli uživati u drive-in kinu, a osobito u humanitarnom aspektu te akcije.

“Za više od dvije tisuće posjetitelja organizirali smo projekcije atraktivnih filmova za sve ukuse u drive-in kinu, a posebno nas raduje što smo prihodom od prodanih ulaznica mogli kupiti osam M-Care uređaja i više od 500 litara dezinfekcijskog sredstva, što će pomoći bolnici da se zaštiti od neželjenih posljedica prilikom ulaska pacijenata u bolnički krug”, rekao je voditelj projekta drive-in kina Zoran Krečar predajući donaciju ravnatelju bolnice.

Uređaji će služiti za kontrolu ulaza u bolnicu te za dezinfekciju ruku radi preventive od moguće zaraze koronavirusom te tijekom epidemije sezonskih bolesti.

Proizvodi ih hrvatska tvrtka Metalis, a riječ je o jedinstvenom proizvodu na tržištu koji omogućava simultano mjerenje tjelesne temperature na zapešću i dezinfekciju ruku, objašnjava se u priopćenju. (Hina)

Foto: Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI