Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić prisustvovao 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić prisustvovao 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

U Ulmu je jučer održana konferencija “Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava” okviru 11. Međunarodnog dunavskog festivala u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma na kojoj sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima.

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem nazočilo je na otvaranju 11. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu, koji traje od 06. do 15.07.2018., priopćeno je iz Ureda župana.

Na konferenciji su predstavljeni investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije. S područja naše županije prisutna su izaslanstva iz Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vinkovaca i Grada Vukovara.

Svečanosti otvaranja Festivala kao i konferenciji nazočili su ministrica regionalno razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Cilj manifestacije je kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.

Nakon otvaranja festivala, u pratnji domaćina župan Galić obišao je štandove na kojima su izlagali i proizvođači s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Danas je održan zajednički prijem gradonačelnika Grada Ulma Guntera Czischa i gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga, s kojima je župan Galić razgovarao o projektima od zajedničkog interesa. Obzirom kako su naša županija i grad Ulm povezani rijekom Dunavom, župan Galić je istaknuo dosadašnju dobru suradnju ali se tu vide mogućnosti daljnjeg razvoja te suradnje, posebno u području gospodarstva i turizma, kao i novih tehnologija u transportu i logistici.

Prijemu su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu dr. Gordan Grlić Radman te predstavnici Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Županije Posavske iz Orašja.

U večernjim satima održano je zajedničko otvorenje Slavonske večeri uz degustaciju slavonskih delicija koje je predstavila Vukovarsko-srijemska županija te sudjelovanje Plesnog ansambla Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaškog sastava Sremci. Nazočne sudionike i goste na večeri pozdravili su gradonačelnik Ulma Czisch i župan Galić.

Na Slavonskoj večeri bili okupljeni svi partneri s područja Dunav – Sava, na kojoj je pozdravne riječi uputio i ministar pravosuđa, EU i turizma Baden-Württemberga Guido Wolf.

Foto/Ured župana Vukovarsko-srijemske županije

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI