Vukovar: Policija očekuje da će prosvjed proteći mirno

Vukovar: Policija očekuje da će prosvjed proteći mirno

Večer uoči najavljenoga mirnog prosvjeda koji je potaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina u gradu na Dunavi prolazi mirno, a policija očekuje da će i sutrašnji prosvjed proteći mirno.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija očekuje da će prosvjed proteći u mirnom ozračju te će njezini djelatnici uglavnom biti angažirani na osiguravanju prometne protočnosti koja će u Vukovaru biti znatno otežana jer su u tijeku radovi na mnogim prometnicama i gradskim ulicama.

Gradske uprave priopćila je da će se autobusi moći parkirati kod negdašnjeg hotela “Dunav”, a osobni automobili u okolnim ulicama te na mjestu negdašnje tržnice u središtu grada.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prije više od mjesec dana pozvao je građane na prosvjed zbog nezadovoljstva radom hrvatskih institucija u procesuiranju ratnih zločina počinjenih u Vukovaru i u ostalim dijelovima Hrvatske koji su bili pogođeni ratom.

Kako je najavljeno, govorit će samo Penava, a stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznosit će svoja potresna svjedočanstva. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI