VRIJEME JE DA PLENKOVIĆEV HDZ RASKINE LJUBAVNU VEZU S BANDIĆEM

VRIJEME JE DA PLENKOVIĆEV HDZ RASKINE LJUBAVNU VEZU S BANDIĆEM

HDZ bi trebao konačno odlučno raskinuti “ljubavnu” suradnju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i to na svim razinama, od gradske do državne. Na taj način bi se stranka odvojila od stvari koje su iza gradonačelnika i pomaganjem njemu se i sami nalaze u nezahvalnom položaju, jer građani poistovjećuju sve ono što se pripisuje njemu i HDZ-u koji nema ništa protiv.

Netransparentno trošenje proračunskih sredstava najteži je krimen koji građani stavljaju na leđa svog gradonačelnika, koji očito misli da bi usprkos tome mogao krenuti u bitku za novi mandat i tako postaviti ionako teško uhvatljiv rekord vođenja Zagreba.

Ne treba smetnuti s uma da je Bandić još uvijek USKOKOV okrivljenik i protiv njega i suradnika se vodi sudski proces za koji nitko ne vjeruje da će mu naškoditi. Kao i sva druga suđenja otegnu se, pa završavaju u zastari a nitko nema ni volje ni želje donijeti presude koje bi pokazale svima da ne postoje građani koji mogu raditi što hoće i za koje se sudske odluke ne donose. Jesmo li svi jednaki pred Zakonom? ..Ne, nismo!

Što se tiće adventa njega vjerojatno neće biti bar u onakvom obliku koji je Zagrebu donio titule najboljeg europskog adventskog slavlja. No, kako su se i oko adventa pojavile afere koje su pokazale da Grad omogućava pojedincima da obrću veliki novac a sam Grad nema nikakve koristi od adventa.

Tu su još brojne druge afere koje prate gradonačelnika Bandića, a HDZ koji je u koaliciji s njegovo strankom u gradskoj skupštini nikad nije digao glas protiv njih osim kad je njima to odgovaralo.  Što više svojim rukama su mu pomagali da progura svoje ideje, a isto se sada događa i oko obnove Zagreba nakon potresa.

Zato je čudno da Plenkovićev HDZ i dalje surađuje i daje podršku gradonačelniku kao da su lokalni izbori daleko od nas. Žele li bolje lokalne rezultate i bolji status u metropoli moraju što prije donijeti radikalne odluke i odmaknuti se od Bandića. Za dobrobit svoje stranke a i samih građana.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI