Ressler – nemoj vrijeđati kršćane? Kršćanstvo nema kompromisa, ili jesi ili nisi!

Ressler – nemoj vrijeđati kršćane? Kršćanstvo nema kompromisa, ili jesi ili nisi!

Nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament Karlo Ressler izjavio je u utorak kako su znanje i stručnost, uz narodnjačke i demokršćanske vrijednosti, ono što HDZ-ovu listu razlikuje od ostalih lista na tim izborima. U znanje i stručnost, ne treba ulaziti, jer djela će pokazati što tko znade. Ali, stavljat se među demokršćane, e to je opasno.

Je li Istambulska kršćanska? Je li kršćanski pustiti ljude da ne primaju plaću sedam mjeseci? Je li kršćanski gledati Sisačku rafineriju i ljude kako kopaju po kontejnerima? Je li kršćanski promatrati blokirane i njihovu patnju? Je li kršćanski gledati kako djeca dolaze u pučku kuhinju i nose obrok za svoju braću i sestre?

Niz primjera se može navesti po kojima nadobudni Ressler, ako govori o demokršćanskim vrijednostima, vrijeđa kršćane. To nije lijepo od mladog kako kaže za se da ima „znanje i stručnost“.

Nije lijepo upotrijebiti atribut „narodnjačke vrijednosti“, jer ne bi prošle godine odselilo 50 000 mladih iz Hrvatske da se poštuju narodnjačke vrijednosti.

Koliko je malih OPG-ova zatvoreno? Koliko sela ima vrtiće za djecu?

Lijepo stoji u poslanici sv. Jakova 2,6: „A vi prezreste siromaha! Ne tlače li vas upravo bogataši? Ne vuku li vas baš oni na sudove?“, a onda dalje dodaje u poglavlju 2,19: „Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.“ Kršćanstvo nema kompromisa, ili jesi ili nisi!

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI