VLAST JE SLAST! Škare Ožbolt objasnila zašto neće biti prijevremenih izbora niti ostavke vlade

VLAST JE SLAST! Škare Ožbolt objasnila zašto neće biti prijevremenih izbora niti ostavke vlade

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na društvenoj mreži facebook komentirala je aktualna politička zbivanja i nedavni zemljotres koji je zadesio Vladu premijera Plenkovića te je objasnila zašto neće biti prijevremenih izbora.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“DORH
Oni koji se od jučer ljute na DORH kažu „krivi je tajming“. Ja mislim suprotno. DORH nikada nije napravio bolji tajming. Navesti ću samo neke prednosti ovog tajminga:

– prekinuta je mučna atmosfera koja se zbog izostanka obnove stvarala u vlasti i nedodirljive pozicije ministara koji su postali uteg vlade.

– nema rasprave o povjerenju ministra Horvata u Saboru niti teme zašto nema obnove nakon potresa

– otvorena je mogućnost šire rekonstrukcije koja bi inače bila jako izazovna;

Naravno neće biti prijevremenih izbora niti ostavke vlade jer nitko nije za izbore spreman, a pogotovo nisu one male stranke koje drže vlast, a kojima je ovo posljednji mandat.

Konačno treba početi s obnovom i potrošiti EU novce, treba uvesti Euro, a sve bi to stalo barem na šest mjeseci ako se ide na izbore.

I eto. nakon uspješnog tjedna, došla je uspješna prilika da se Vlada osvježi. Točno na pola mandata.

I tako je DORH došao u subotu, u Vladu, dao novi zamah događajima i sve je ostalo postalo legenda.
Ps.

Do 30.04.2022 Glavna državna odvjetnica mora podnijeti Saboru izvješće za prošlu godinu”. Naravno da će biti prihvaćeno”, napisala je Škare Ožbolt.

Podsjetimo, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu, nakon uhićenja ministra Darka Horvata, pozvao je DORH da objasni javnosti svoje postupanje u vezi Horvata jer smatra da je ono nerazmjerno, a tajming uhićenja čudan te poručio da je parlamentarna većina stabilna i da neće biti izvanrednih izbora.

Politički analitičar Puhovski ocijenio je vezano za uhićenje i pokretanje istrage protiv ministra Darka Horvata zbog zlouporabe položaja, a kojeg je premijer Plenković u međuvremenu razriješio dužnosti ministra, da Vlada nije ugrožena ako stvar ostane samo na Horvatu.

Analitičar Gjenero izjavio je Hini vezano za uhićenje Horvata, a kojeg je u međuvremenu premijer razriješio dužnosti ministra, da su špekulacije o prijevremenim izborima opasne u uvjetima kada se ne zna što će sutra biti na globalnoj sceni.

Foto: Ilustracija/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI