“Vladajuća većina stabilna” Vrdoljak: HNS neće isprovocirati prijevremene izbore

“Vladajuća većina stabilna” Vrdoljak: HNS neće isprovocirati prijevremene izbore

U Banskim dvorima u srijedu u podne počeo je sastanak partnera iz vladajuće većine čiji su predstavnici u izjavama novinarima uoči sastanka ustvrdili da je ta većina stabilna.

“U ovom trenutku koalicija je stabilna i ne vidim razloga za nikakvu zabrinutost. Uostalom, ako se nešto i dogodi, pa što se sekiramo – bit će premijer gospodin Pernar, neće biti gospodin Plenković. Bit će netko drugi predsjednik Sabora i stvar riješena”, ironično je pitanje o mogućnosti prijevremenih izbora prokomentirao ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Kuščević: Većina će ostati stabilna do redovnih izbora

“Mi sada imamo stabilnu većinu u Hrvatskom saboru i to je bitno da bi Vlada nastavila raditi na realizaciji svih projekata koje smo započeli i koje ćemo tek započeti. Vjerujem da će ta većina ostati stabilna do idućih redovnih izbora”, poručio je Kuščević.

Ipak, HDZ je spreman za eventualne izvanredne izbore. “HDZ je ozbiljna stranka koja si ne dopušta iznenađenja, spremni smo za nastaviti ovaj mandat do kraja, a uvijek imamo plan A, B i C. Nas ti izbori ne bi uopće dočekali nespremnima. Uvjeren sam da bismo polučili još bolji rezultat i da bismo dobili još veće povjerenje naših građana”, ustvrdio je.

Na pitanje očekuje li potporu Darka Milinovića, koji je prije dva dana isključen iz HDZ-a, odgovorio je kako očekuje da će Milinović nastaviti biti župan i nastaviti dobru suradnju na razini Vlada – Ličko-senjska županija.

No, ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana i aktivira saborski mandat Kuščević vjeruje da je on “dovoljno osviješten da bi u tom slučaju podržavao sve dobre projekte koje Vlada realizira i provodi”.

Vrdoljak: HNS neće isprovocirati prijevremene izbore

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je da prijevremeni izbori sada nisu potrebni, niti će ih HNS isprovocirati.

“Želim čuti što bi novi izbori donijeli hrvatskim građanima, ako donose bolju i stabilniju Vladu onda možemo raspravljati o tome, ali danas to ne vidimo”, kazao je.

HNS je spreman za izbore, nedavno je osnovao izborni stožer i razgovaraju o mogućim kandidatima za svaku izbornu jedinicu. “Radimo svoj posao, ali nećemo isprovocirati prijevremene izbore”, ustvrdio je Vrdoljak.

Čelnik Reformista Radimir Čačić poručio je novinarima da pri brojanju zastupnika koji će podržavati Vladu u saboru broje krivu stranu – neka prebroje stranu koja ne podržava Vladu.

“Vlada može najnormalnije funkcionirati do izglasavanja proračuna i organskih zakona, do promjene Ustava, s kvorumom i većinom u kvorumu. Cijeli spektar zastupnika koji nisu u koaliciji, niti u projektnoj podršci kao mi, glasao je za Vladu kad je trebalo, i tako će i biti”, ocijenio je Čačić.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš kratko je poručio da je saborska većina dovoljno čvrsta, kao i prije ljetnog raspusta.

Hrg: Naravno da neće biti glasanja ako se netko razboli

Zastupnik HDS-a Branko Hrg rekao je kako bi bilo dobro “podebljati parlamentarnu većinu”, no nije želio spekulirati s kime bi se to moglo dogoditi.

“Gospodin Milinović je još uvijek župan, vidjet ćemo što će biti s njim. Nema glasanja svaki dan”, kazao je Hrg novinarima.

Složio se s najavom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, koji je rekao da “neće biti glasanja ako se netko razboli”.

“Pa naravno, u čemu je problem”, upitao je Hrg.

Zastupnik SDSS-a Boris Milošević pitijski je pak poručio da će “izbori biti, a kada će biti to ćemo vidjeti”.

Na pitanje implicira li time da će većina pasti, Milošević je odgovorio kako “ne implicira ništa, već samo želi reći da će izbori biti možda sutra, a možda za dvije godine”. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI