Vlada RH pod vodstvom premijera Plenkovića čini poboljšanje dobrobiti osoba s invaliditetom

Vlada RH pod vodstvom premijera Plenkovića čini poboljšanje dobrobiti osoba s invaliditetom

Dobrobit osoba s invaliditetom bila je tema zabrinutosti vlada diljem svijeta. U Hrvatskoj je premijer Plenković kao prioritet postavio poboljšanje dobrobiti ove marginalizirane skupine.

Plenković: Vlada će nastaviti raditi na dobrobiti osoba s invaliditetom

Hrvatska Vlada pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića uložila je napore u poboljšanje dobrobiti osoba s invaliditetom. Vlada je povećala naknade i pokrivenost za osobe s invaliditetom, uključujući osobnu invalidninu i doplatak za pomoć i njegu. Partnerske udruge i Sabor također su pridonijeli ispunjavanju očekivanja osoba s invaliditetom. Premijeru je posebno zahvaljeno za njegovo vodstvo u ovom području i obećanje da će se nastaviti raditi na poboljšanju dobrobiti osoba s invaliditetom.

Vlada ima za cilj osigurati puno sudjelovanje osoba s invaliditetom u svim aspektima društva i predana je promicanju njihove jednakosti.

“Želimo promicati i dalje jednakost osoba s invaliditetom u ostvarivanju ljudskih prava i inkluziju, potpuno sudjelovanje u društvu u svim mogućim aspektima”, istaknuo je hrvatski premijer Plenković.

Ljubica Lukačić, saborska zastupnica koja je i sama osoba s invaliditetom, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ocijenila je napore Vlade RH pozitivno. Predsjednik Vlade je na ovoj sjednici je zahvalio udrugama na suradnji te istaknuo kako mogu biti ponosni na njihova zajednička postignuća. Konačno, važno je priznati da se osobe s invaliditetom suočavaju s jedinstvenim izazovima koji zahtijevaju stalnu podršku i zagovaranje. Pohvalno je što je hrvatska Vlada poduzela korake prema tom cilju i ključno je da to čini i dalje.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI