VLADA: Pozitivno mišljenje na izvješće o radu UV-a Hine za 2019.

VLADA: Pozitivno mišljenje na izvješće o radu UV-a Hine za 2019.

Vlada je na sjednici u srijedu dala pozitivno mišljenje na izvješće o radu Upravnog vijeća (UV) Hine za prošlu godinu, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek istaknula je da iskazani rezultati u izvješću upućuju na nastavak stabilnog i pozitivnog poslovanja.

“Iskazani rezultati upućuju na nastavak stabilnog i pozitivnog poslovanja, što se vidi i kroz koeficijent tekuće likvidnosti i koeficijent zaduženosti te podmirenje svih obveza u propisanim rokovima”, navela je ministrica predlažući da Vlada dade pozitivno mišljenje na izvješće koje Upravno vijeće Hine podnosi Hrvatskome saboru.

Vlada se pozitivno očitovala i o Izvješću o radu (poslovanju) Hrvatske radiotelevizije za prošlu godinu, a ministrica je rekla da  iskazani rezultati u izvješću ukazuju na pozitivne pomake u poslovanju HRT-a u odnosu na godinu ranije, što se prvenstvo vidi kroz smanjenje zaduženosti prema bankama i sniženje troškova financiranja.

“Smatramo da naglasak i dalje treba biti na smanjenju udjela troškova rada u ukupnoj troškovnoj strukturi kako bio se što veći iznos usmjerio u proizvodnju i objavljivanje programa, što je posebno važno u ovim okolnostima kad je HRT glavni generator proizvodnje i distribucije hrvatskih audiovizualnih i audio sadržaja”, dodala je Obljen Koržinek. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI