VLADA: Osnovan Organizacijski odbor za obilježavanje Dana pobjede u Kninu

VLADA: Osnovan Organizacijski odbor za obilježavanje Dana pobjede u Kninu

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o osnivanju Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije “Oluja”, i definirala njegove zadaće.

Zadaća Organizacijskog odbora je izrada prijedloga programa te pripreme i organizacije središnjeg obilježavanja koji će se u Kninu održati 4. i 5. kolovoza.

Organizacijski odbor ima predsjednika (predstavnik Ministarstva obrane) te 10 predstavnika različitih tijela državne uprave, Grada Knina i Hrvatske radiotelevizije.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić naglasio je da Organizacijski odbor prilikom izrade programa te tijekom priprema i organiziranja središnje svečanosti mora voditi računa o pridržavanju epidemioloških mjera sprječavanja zaraze koronavirusom.

Novac za provedbu ove odluke osiguran je u državnom proračunu na razdjelima Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja. Administrativno-tehničke poslove za rad Organizacijskog odbora obavljat će Ministarstvo obrane.

Vlada je na sjednici dala suglasnost na Statut Pravosudne akademije, koji je predložilo Upravno vijeće Akademije.

Akademija je javna ustanova kojoj je država osnivača i, kako je istaknuo ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, iznimno je važna za pravni sustav jer se u njoj provodi edukacija pravosudnih dužnosnika.

Novina u statutu je to što predviđa osnivanje uprave za međunarodnu suradnju i projekte, a Bošnjaković naglašava kako je to bitno za otvaranje suradnje s drugim članicama EU kako bi se proširilo znanja i spoznaje. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI