VLADA : Ministarstva , državne ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

VLADA : Ministarstva , državne ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

ZAGREB, 28. prosinca 2017. – Ministarstva, ustanove i javna poduzeća ponovno će moći angažirati PR stručnjake i tvrtke, odlučila je Vlada na sjednici u četvrtak ukinuvši odluku iz 2012. godine kojom je to bilo zabranjeno.

Riječ je o ukidanju Vladine odluke iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki. Ministrica kulture Nina Obuljen u sjednici je u obrazloženju kazala kako se ta odluka ukida zbog toga što su se od njezina stupanja na snagu uvelike promijenile okolnosti.

“Hrvatskoj je na raspolaganju novac iz cijelog niza europskih strukturnih investicijskih fondova i postoji potreba da se o tim mogućnostima puno bolje komunicira i izvijesti javnost, a osim toga Vlada je u svom programu za ovo mandatno razdoblje stavila naglasak upravo na aktivno djelovanje i informiranje građana o svim reformskim programima i procesima i vezano uz zapošljavanje i gospodarske aktivnosti i mogućnosti koje se pružaju iz nacionalnih i europskih fondova za financiranje”, objasnila je Obuljen.
Istaknula je pritom obvezu tijela javne vlasti i ustanova, tvrtki i javnih poduzeća da o angažiranju PR agencija trebaju izvijestiti Vladu odnosno nadležna ministarstva.(HINA)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI