Škoro: AFERA VJETROELEKTRANE PROIZVOD JE HDZ-OVE I SDP-OVE KORUPCIJE

Škoro: AFERA VJETROELEKTRANE PROIZVOD JE HDZ-OVE I SDP-OVE KORUPCIJE

Miroslav Škoro, Čelnik Domovinskog pokreta u objavi na Facebooku komentirao je aferu vjetroelektrane i ulogu premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića te bivšeg premijera i aktualnog predsjednika RH Zorana Milanovića.

DORH mora hitno istražiti kredit HBOR-a C.E.M.P.-u!

Najveća korupcijska afera vlade Andreja Plenkovića, ali i njegova prethodnika Zorana Milanovića, nije samo uhićenje Josipe Rimac, njenih pomagačica i drugih aktera Afere Krš Pađene, nego odobrenje 590 milijuna kuna (80.000.000 eura) kredita HBOR-a C.E.M.P-u (Milenku Bašiću), uz odluku HERA-e o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije, čime je otkupna cijena po mega-satu isporučene struje porasla s 43 na 94 eura, odnosno za 118 posto!

Korupcijska afera ima začetak u Vladi Zorana Milanovića koja je na samom kraju mandata, kao blagdanski dar, 24. i 31. prosinca 2014., tvrtki C.E.M.P. dala status povlaštenog proizvođača struje. Ta je odluka krajnje sumnjiva, uzme li se u obzir činjenica da je usvojena dan prije stupanja na snagu novog tarifnog sustava koji je poticaje smanjio za 30 posto.

Kredit HBOR-a trebao bi biti predmet zanimanja saborskog istražnog povjerenstva i DORH-a zbog najmanje dva razloga.

Prvo: odobren je u trenutku kad je lokacijska dozvola bila predmet sudskog spora. Drugo: HBOR, a to znači Vlada Andreja Plenkovića, subvencionirala je projekt Krš-Pađene kroz povlaštenu, za 118 posto povećanu, cijenu struje.

Ukupan iznos tog poticaja u povlaštenom poticajnom razdoblju može se procijeniti na 220 do 240 milijuna eura.

Pitanje je, dakle, zašto su Milanovićeva i Plenkovićeva vlada tim ogromnim poticajima podržale projekt Krš-Pađene? Tim pitanjem, između ostalih, ozbiljno ćemo se pozabaviti u Hrvatskom saboru nakon njegovog konstituiranja u srpnju ili kolovozu ove godine, napisao je čelnik Domovinskog pokreta Škoro u objavi na Facebooku.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI