NITKO MU NE VJERUJE: Draganu Čoviću prosvjednici vikali “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”

NITKO MU NE VJERUJE: Draganu Čoviću prosvjednici vikali “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”

Predstavnik Neovisnog sindikata Aluminija Pero Gudelj kazao je kako im je obećana uplata doprinosa za proteklih 16, plus 4 mjeseca. Rekli su i kako ih je Čović pitao žele li nastaviti raditi i da se proizvodnja u Aluminiju ponovo pokrene, na što su oni odgovorili potvrdno. Kazali su i kako ne  žele otvaranje stečajnog postupka jer bi to, po njihovom mišljenju bio kraj Aluminija, prenosi portal Slobodna Bosna.

Predsjednik Sindikata Romeo Biokšić rekao je kako će se ići u pregovore s bankama oko kreditnih zaduženja radnika. Rekli su kako sada odlaze na sastanak  s predstavnicima Vlade FBiH, malih dioničara i uprave u Aluminij.Detaljnije pogledajte u video izvještaju HMS-a.

Izjave za medije nakon sastanka sindikalista Aluminija sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Objavljuje Hrvatski Medijski Servis u Četvrtak, 11. srpnja 2019.

Inače, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović stigao je pred zgradu strenke u mostarskoj ulici Kneza Domagoja, ispred koje se nalazilo nekoliko stotina radnika Aluminija, u kojem je jučer iza ponoći prekinuta proizvodnja. Dočekan je burno uz zvižduke i  uzvikivanje “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”. Očekivalo se da će se Čović obratiti nezadovoljnim radnicima, no on je izbjegao susret a kasnije se sastao s predstavicima sindkanih organizacija.

Objavljuje Bljesak.info u Četvrtak, 11. srpnja 2019.

Dvije osobe privedene su nakon izgreda i obračuna s policijom na protestu radnika Aluminija ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru.

Prilikom izlaska Dragana Čovića iz centrale HDZ-a radnici su bacili na desetine flaš, a nekoliko njih je pogodilo automobil kojim se odvezao lider HDZ-a.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je izrazila zabrinutost za sudbinu oko 900 radnika tvrtke Aluminij, a zbog eskalacije problema u toj strateški važnoj tvrtki zatražila je i očitovanje Vlade Republike Hrvatske.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/screenshot/Bljesak.info

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI