Tomislav Karamarko: Želim vjerovati kako su Bošnjaci svjesni da su najveći zločin nad njihovim narodom počinili komunisti nakon svibnja ’45. godine, a oni koji su se zaklinjali u Tita ponovili takav i još veći zločin u posljednjoj agresiji ’90-ih

Tomislav Karamarko: Želim vjerovati kako su Bošnjaci svjesni da su najveći zločin nad njihovim narodom počinili komunisti nakon svibnja ’45. godine, a oni koji su se zaklinjali u Tita ponovili takav i još veći zločin u posljednjoj agresiji ’90-ih

Tomislav Karamarko osvrnuo se na nedavne napade Antifašista u Sarajevu na vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića povodom obilježavanja i održavanja Svete mise za žrtve komunističkih zločina i nevine žrtve bleiburške tragedije.

Foča, Bratunac, Višegrad, Zvornik, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Kulen Vakuf… još bi se moglo nabrajati mjesta, naselja, te na kraju tom nemalom nizu dodati i Sarajevo. Mjesta su to velike pogibelji bošnjačkog, muslimanskog, naroda nad kojim je počinjen brutalan zločin. Vrhunac sistematičnosti i demistifikacije namjera velikosrpske zločinačke politike je genocidni zločin u Srebrenici. Stradavali su Bošnjaci i od drugih, a i drugi su stradavali od njih. No u kontekstu reakcije grupe “Sarajlija” na održanu misu za žrtve Bleiburga, koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, valja istaći da su upravo Bleiburg, Zagreb i Sarajevo prava mjesta odavanja počasti stotinama tisuća Hrvata i Bošnjaka koji su pobijeni nakon prestanka borbenih djelovanja Drugog svjetskog rata. Upravo na Bleiburgu počele su patnje i muslimanskih ljudi, vojnika, njihovih obitelji, žena, staraca pa i djece. Nekoliko desetaka tisuća njih su završili u brojnim Titovim jamama od Slovenije do Makedonije.
Želim vjerovati kako su Bošnjaci svjesni da su najveći zločin (u miru) nad njihovim narodom počinili komunisti nakon svibnja ’45. godine, a oni koji su se zaklinjali u Tita ponovili takav i još veći zločin u posljednjoj agresiji ’90-ih… Naravno, istu sudbinu su doživjeli i Hrvati. Zato je karikaturalna prekjučerašnja okupacija Sarajeva od tzv. antifašista i njihov groteskni performans u nastojanju sprječavanja ili ometanja mise za nevine bleiburške žrtve. Scenografija, ikonografija i zajapureni aktivisti, pridošli s raznih strana, djelovali su poput zombija koji upravo čekaju Najvećeg sina svih naroda i narodnosti da se u svom kabriju provoza među njima. Jugozastave i zvijezde petokrake kojima su mahali dobro su poznati Bošnjacima iz svih mjesta koje sam spomenuo u ovom tekstu jer vojnici koji su im ubijali najbliže i tenkovi koji su ih gazili bili su obilježeni upravo tim znakovljem. Uostalom kao i oni koji su rušili i ubijali u Vukovaru, Škabrnji i drugdje po našoj domovini. Na misi, koju su ti cirkusanti htjeli spriječiti, molilo se za sve nevine žrtve, i katolike i muslimane. Vjerujem da je tako i na “učenjima dove”. Nije li Bog jedan?
Događaj u Sarajevu, čiji je scenarij ispod svake civilizacijske razine, koji ponižava vjerske osjećaje, obrede i pripadnost Katoličkoj crkvi, uvreda je Sarajevu, svim Bošnjacima i Hrvatima. Ali i zdravom razumu! Ideja o “spontanom” okupljanju novovalnih titoista, boljševika, jugofila nije nastala u samom Sarajevu. Svjedoci smo harlekinskih nastupa niza suflera i podupiratelja iz Hrvatske, koje je vrijeme odavno pregazilo kao i njihove stupidne teorije o ustaškim gujama i ustašoidnoj Crkvi. Fašističkim metodama, kumrovečkim bajkama, konstrukcijama i agresijom oni samo brane i pokušavaju negirati komunističke zločine. Vjerujem da će razumna, demokratska i antitotalitaristička politika Zagreba i Sarajeva naći “zaprašivač” za ovaj, vječno mutirajući crveno-crni virus, napisao je na društvenim mrežama Tomislav Karamarko.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI