Bunjac smatra da javnost ima razloga vjerovati napisima u tjedniku Nacional da je Curić naložio Vargi praćenje ministra Božinovića: “U HDZ-u eskalirao totalni rat”

Bunjac smatra da javnost ima razloga vjerovati napisima u tjedniku Nacional da je Curić naložio Vargi praćenje ministra Božinovića: “U HDZ-u eskalirao totalni rat”

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac poručio je u utorak kako najnovije afere predstavnika vladajuće stranke pokazuju da je u HDZ-u eskalirao totalni rat na svim razinama, u kojem se više ne biraju ni sredstva ni načini ni mete.

“U tom kontekstu treba promatrati i najnoviju aferu Tomislava Tolušića, jer taj sukob sada eskalira na svim mogućim razinama i stiže i do osobne razine pa se provjerava ne svaka imovinska kartica ili račun, nego i članovi obitelji pa saznajemo informacije o bivšim ženama, kumovima, kao u slučaju Brkića. Riječ je o totalnom ratu u kojem se više ne biraju ni sredstva ni načini ni mete”, izjavio je Bunjac novinarima u Saboru

Istaknuo je da su sudionici afere SMS Blaž Curić i Franjo Varga u svemu najmanje krivi, jer su samo izvršavali nešto što im je netko naložio. “Uvijek su najvažniji nalogodovaci, ali kola se obično slome na najnižim razinama. Ovoga bi puta doista moglo doći do eliminacije visokih dužnosnika, samo ćemo vidjeti na čiju će stranu nakon izbora klatno pretegnuti“, dodao je.

Bunjac smatra i da javnost ima razloga vjerovati napisima u tjedniku Nacional da je Curić naložio Vargi praćenje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

U Hrvatskoj danas svi sve prisluškuju, riječ je o epidemiji

“U Hrvatskoj doista danas svi sve prisluškuju, praktički je riječ o epidemiji. Obavještajne službe i razni pojedinci zloupotrebljavaju sustav na sve moguće načine i postavlja se pitanje koji je motiv u ovom konkretnom slučaju, koji je motiv Milijana Brkića i svih onih koji su sudjelovali u toj aferi i sada je jasno da je riječ o unutarstranačkom sukobu u HDZ-u i borbi za vlast“, kazao je

Po njemu, sukobljene strane u HDZ-u dijele se “na Brkićevu i Plenkovićevu grupaciju”.

“Na Plenkovićevoj strani su Božinović, Ressler, Jandroković, Bačić i još neki koji žele stvoriti birokratizirani HDZ po mjeri Europske komisije i, s druge strane, Brkićeve stare strukture HDZ-a u koje bi mogli ubrojiti Karamarka, predsjednicu Grabar-Kitarović, Bandića, pa donekle i Stiera i Kovača koji nikako ne mogu prihvatiti politiku koju vodi Plenković”, istaknuo je Bunjac.

U HDZ-u kulminira frakcijski rat

U HDZ-u, uvjeren je, upravo kulminira frakcijski rat i to u trenucima kada se vodi kampanja za europarlamentarne izbore. Sasvim je očito, smatra, da grupa nezadovoljnika premijerom Plenkovićem nastoji opstruirati dobar izborni rezultat na izborima na način ili da pasivizira članstvo da uopće ne izađe na izbore, ili da glasaju za neke druge liste, a ne za HDZ-ovu. “Nadaju se da će to, ako rezultat HDZ-a bude loš, dovesti do slabljenja Plenkovićeve pozicije, a moguće i do njegova pada“, procjenjuje Bunjac.

Dodao je i da objašnjenje ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da nije u imovinskoj kartici prijavio pomoćni objekt od 120 kvadrata jer se u njemu roštilja pokazuje da su imovinske kartice veliki problem koji se pokazuju na dnevnoj bazi.

“Zbog čega ljudi imaju potrebu prijavljivati manju imovinu nego što ona stvarno iznosi, to treba pitati njih, a imamo pravo sumnjati da dobar dio imovine uopće nije prijavljen. To što je kuću gradila tvrtka koja je dobivala jako puno posla dok je Tolušić bio župan pokazuje spregu vlasti s interesnim skupinama”, ocijenio je Bunjac. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI