VJERODOSTOJNO KOLEKTIVNA AMNEZIJA U POLITICI: Prisjetimo se riječi nove uzdanice HDZ-a Marijane Petir: “Odbila sam Plenkovića i HDZ jer su me roditelji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju”

VJERODOSTOJNO KOLEKTIVNA AMNEZIJA U POLITICI: Prisjetimo se riječi nove uzdanice HDZ-a Marijane Petir: “Odbila sam Plenkovića i HDZ jer su me roditelji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju”

U politici je stvarno potrebna vjerodostojnost i svaka izgovorena riječ se pamti a još pogotovo kada mi mediji to sve zabilježimo, pa eto, da se prisjetimo i riječi nove uzdanice Andreja Plenkovića i HDZ-a bivše europarlamentarke Marijane Petir koja je istaknula da na parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici. Na pitanje što je na kraju presudilo u njezinoj odluci, što joj je ponudio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, Petir je odgovorila da je s Plenkovićem razgovarala o programima i projektima koji su važni za Hrvatsku, koji se podosta odnose i na sektor koji dugo prati, a to je poljoprivreda i ruralni razvoj…Dajte, najte..moš mislit.

Sinoć u emisiji HRT-a Otvoreno najzanimljivija rasprava se vodila između Marije Selak Raspudić i Marijane Petir: “Prva i osnovna stvar u politici je i nekakva dosljednost. Ako se želimo  angažirati politički, onda moramo slušati volju građana i u trenutku kada nam ona ne ide u prilog. Političke trgovine kojima ovdje svjedočimo i na koje su ovdje neki pojedinci pristali. Konkretno, kako gospođa Petir može objasniti i spojiti hvaljenje HDZ-a i njegova demokršćanskog svjetonazora s onim što se događalo oko Istanbulske konvencije i svojim stavovima oko same tematike. Mi u Hrvatskoj imamo problem što je politika postala karijera”, rekla je Marija Selak.  Marijana Petir je naglasila da je uvijek glasala protiv Istanbulske konvencije i da se uvijek zalagala za demokršćanske vrijednosti. Optužila je Mariju Selak Raspudić da olako lijepi etikete i da to nije nimalo pristojno. Marija Selak Raspudić ponovno je kritizirala Marijanu Petir. Rekla je da cijeni posao koji je Marijana Petir učinila za hrvatsku poljoprivredu i dodala da joj nije jasno kako se mogla dogovoriti s HDZ-om. “Zašto ste pristali ići s HDZ-om koji se ne slaže s Vašim temeljnim načelima jer nije svejedno s kime ulazimo u politiku, bez obzira na to što idemo kao nezavisni kandidati. Morate ući s nekim za koga se ne sramite. Bez obzira na sve manjkavosti Mosta, ja se Mosta ne sramim. A Plenkovićevog HDZ-a se itekako treba sramiti”, rekla je Selak Raspudić.

Plenković treba Marijanu Petir da se svidi jednom dijelu birača kojima se on baš ne sviđa stoga sve ovo će biti očito vrlo kobno za Marijanu Petir.

Marijana Petir: O Andreju Plenkoviću i HDZ-u

Premijer Plenković je ponudio mjesto na listi nakon što je pohvalio moj rad, rekla je Marijana Petir 23.05.2019.. Rekao je da bi volio da budem na listi HDZ-a, ali pod uvjetom da se učlanim u HDZ. To sam odbila jer su me roditelji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju. Nikakva članska iskaznica me ne može učiniti boljom ili lošijom. Takav način pristupa je demotivirajući za mlade, kazala je onda Petir. Prilažemo link da se svi prisjetimo njezinih riječi prema premijeru i predsjedniku HDZ-a..Marijana, reci pa poreci..

Marijana Petir: “Odbila sam Plenkovića i HDZ jer su me roditelji naučili da domovina, vjera i obraz nisu na prodaju”

Autor/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI