Plenković uputio uskrsnu čestitku vjernicima i čestitao Uskrs predsjedniku HBK mons. Puljiću te zagrebačkom nadbiskupu Bozaniću

Plenković uputio uskrsnu čestitku vjernicima i čestitao Uskrs predsjedniku HBK mons. Puljiću te zagrebačkom nadbiskupu Bozaniću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u petak uskrsne čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zadarskome nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću te nadbiskupu zagrebačkom, kardinalu Josipu Bozaniću, te uputio je uskrsnu čestitku svim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru.

“Preuzvišeni oče nadbiskupe, neka nas najveći kršćanski blagdan obnovljene nade i pomirenja ujedini u zajedničkom služenju hrvatskom narodu i našoj Domovini.

U ime hrvatske Vlade i osobno želim Vam blagoslovljen Uskrs, kao i svim svećenicima, redovnicama i redovnicima Hrvatske biskupske konferencije!”, stoji u čestitki predsjedniku HBK.

Čestitajući kardinalu Bozaniću, premijer ističe da Uskrs iznova poziva da zajednički ustraju u izgradnji bolje, pravednije i sretnije budućnosti.

“Uzoriti gospodine kardinale, u ime hrvatske Vlade i u svoje osobno, od srca Vam želim blagoslovljen Uskrs, da bude ispunjen mirom i obnovljenom snagom. Svim svećenicima, redovnicama i redovnicima te vjernicima Zagrebačke nadbiskupije želim radostan blagdan Isusova uskrsnuća.

Najsvetiji nas kršćanski blagdan iznova poziva da zajedno ustrajemo u konkretnim rješenjima i naporima u izgradnji bolje, pravednije i sretnije budućnosti za naš narod”, stoji u čestitki premijera Plenkovića kardinalu Bozaniću.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

„U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno čestitam Uskrs svim vjernicima.

Poruka najvećeg kršćanskog blagdana poziva nas na toleranciju i međusobno razumijevanje. S obnovljenom vjerom i snagom, zalagat ćemo se za zajedništvo i solidarnost u društvu te donošenje odluka na dobrobit svih hrvatskih ljudi.

Svim vjernicima želim da proslave Uskrs sa svojim bližnjima u miru i radosti.“, stoji u čestitki premijera Plenkovića.

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI