Visoki časni sud HDZ-a odlučuje o Milinoviću

Visoki časni sud HDZ-a odlučuje o Milinoviću

Visoki časni sud HDZ-a počeo je u ponedjeljak u 13 sati sjednicu na kojoj bi trebao donijeti odluku o sankciji protiv člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića, protiv koga je Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze.

Članovi Visokog časnog suda HDZ-a novinarima prije početka sjednice nisu davali izjave.

Predsjedništvo HDZ-a je u četvrtak na telefonskoj sjednici, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za Odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak da su istupi člana Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjskog župana Darka Milinovića neozbiljni i neodgovorni te da nema šanse da su u HDZ-u takvo što tolerira.

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju, 9. rujna.

“Uvjeren sam da me neće onemogućiti da se kandidiram, mislim da nema razloga ni opomeni”, rekao Milinović na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status “kada i ako da ostavku na mjesto župana”.

Demantirao je da će u Saboru biti oporba.

“To kao oporba ste rekli vi, ne odgovara da sam izjavio da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Andreja Plenkovića. Ali neću bezrezervno držati i dizati ruke, štiti ću interese Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore…”, rekao je Milinović novinarima na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status “kada i ako da ostavku na mjesto župana”.

O Milinovićevoj sudbini odlučivat će predsjednik tog stranačkog tijela Davor Miličević te članovi Tomislav Vrdoljak, Ile Baković, Marija Vučković, Robert Špiljak, Zoran Čogelja i Blaženko Boban. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI