Vidović-Krišto šalje predstavku Europskoj komisiji: privatizacijom Croatia osiguranja hrvatski građani oštećeni za 500 milijuna te vjetroparka Krš-Pađene za 300 milijuna eura

Vidović-Krišto šalje predstavku Europskoj komisiji: privatizacijom Croatia osiguranja hrvatski građani oštećeni za 500 milijuna te vjetroparka Krš-Pađene za 300 milijuna eura

Privatizacija Croatia osiguranja u kojem je državni proračun oštećen za 500 milijuna kuna te korupcija u vezi vjetroparka Krš-Pađene u kojoj su hrvatski građani oštećeni za 300 milijuna kuna, bit će predstavke koje će nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišti podnijeti izvršnoj potpredsjednici Europske komisije Margarethi Vestager.

Oba ova slučaja svjedoče o tome tko su uzročnici društvene nepravde i korupcije koje hrvatski građani moraju podnositi te da su u njih upleteni i HDZ i SDP, potpomognuti od strane pravosuđa, medija i ostalih aktera podobnih političkih stranaka, a navedeni kartel, smatra, dovodi hrvatski narod u stanje očaja.

Kako je istakla Vidović Krišto, i HDZ-ova i SDP-ova vlada provode gramzivu politiku dok svakodnevno pada standard hrvatskih građana, dok učitelji, policajci, profesori, medicinske sestre, jedva spajaju kraj s krajem. Stanje u pravosuđu samo omogućuje korupciju.

Vidović Krišto je ocijenila da je za tu sramotu za pravni poredak krivo vodstvo DORH-a koje u ladici sedam godina drži kaznenu prijavu u slučaju Croatia osiguranja, a u slučaju Krš-Pađene istražuje smiješne sume, dok skriva kriminal u milijardama. Suci su pustili na slobodu osumnjičenog u vezi vjetroparka a da je situacija normalna već bi bili otpušteni i protiv njih bi se pokrenula istraga zbog protuzakonitih i nelogičnih odluka.

Po riječima zastupnice Hrvatska nije banana država već država koja je stovrena uz velike žrtve pa stoga neće građani dopustiti šačici korumpiranih sudaca, političara te medijskih urednika i vlasnika da radi što hoće i na taj način maltretira poštene građane Hrvatske.

Ovo je samo nova razina borbe protiv bezakonja, pogodovanja i nepotizma, koju smatram uzvišenom domoljubnom obvezom, jer samo država u kojoj funkcionira vladavina prava, može svojim građanima osigurati blagostanje i napredak, naglasila je nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Želja joj je da predstavku potpišu i drugi zastupnici kako bi dobila na važnosti pa su stoga pozvani svi zastupnici bez obzira na stranačku pripadnost da postupe po savjesti kako bi se konačno počinitelji počeli kažnjavati a građani obeštećivati.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI