Vidović Krišto pozvala na neopozive ostavke u pravosuđu: „Pozivam ih da podnesu neopozive ostavke zbog opće društvene nepravde koju su oni svojim radom i neradom prouzročili”

Vidović Krišto pozvala na neopozive ostavke u pravosuđu: „Pozivam ih da podnesu neopozive ostavke zbog opće društvene nepravde koju su oni svojim radom i neradom prouzročili”

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je u utorak na neopozive ostavke suce Vrhovnog suda, članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) te glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek zbog “opće društvene nepravde koju su prouzročili”.

„Pozivam ih da podnesu neopozive ostavke zbog opće društvene nepravde koju su oni svojim radom i neradom prouzročili”, kazala je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru, prenosi Jutarnji list.

Vidović Krišto je posebno izdvojila slučaj Kornatske tragedije u kojoj je 12 vatrogasaca izgubilo život, a bivši vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražen Slavica nakon 13 godina je oslobođen krivnje, nabrojala je i slučaj suca Ivana Turudića te slučaj „Nanbudo”.

„Hrvatsko pravosuđe je servis moćnih struktura, selektivno, a na slučaju protuzakonite fešte u Splitu smo vidjeli i duhovnu i intelektualnu razinu našega pravosuđa”, ocijenila je Vidović Krišto.

„Društvo u kojem pravosuđe ne obavlja savjesno svoje zadaće je društvo u kojem se ne znaju pravila, a takvo društvo ubija kreativnost, demotivira marljivost i rad a motivira gramzljivost i zlouporabe i stvara društvenu depresiju”, zaključila je zastupnica.

Ističe da hrvatski građani kao i svi u EU imaju pravo na jednakost pred zakonom i zakonsku zaštitu te da od tih zahtjeva neće odustati.

U dopisu Vrhovnom sudu, DSV-u i glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj-Šipek, Vidović Krišto, osim što poziva na neopozive ostavke, navodi i da su pravosuđe svojim nepravednim odlukama, odugovlačenjima i “razvodnjavanjem” pravosudnih slučajeva, a pravosudni dužnosnici svojim ponašanjem, glavni uzročnici gospodarskih, socijalnih i političkih problema u Hrvatskoj.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/vidovic-kristo-pozvala-na-neopozive-ostavke-u-pravosudu-od-ovoga-necu-odustati-15049173

Foto: Karolina Vidović Krišto / facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI