MORH: Skijaši Vidović i Kolega na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

MORH: Skijaši Vidović i Kolega na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Hrvatski skijaški reprezentativci Matej Vidović i Elias Kolega u ponedjeljak su pristupili dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni Hrvatske kopnene vojske u Požegi, u sklopu 8. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Ministarstvo obrane je priopćilo kako je njihovo služenje započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja.

Prvo razdoblje traje dvanaest dana, a usredotočeno je na prilagodbu ročnika vojnom okružju. Ovo razdoblje ujedno je i glavno razdoblje koje obuhvaća zadaće iz programskih područja – rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba.

Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 17. lipnja ove godine.

Drugo razdoblje traje dvadeset osam dana u kojem se ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima te otpust, kažu u MORH-u. (Hina)

Foto/STO/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI