(VIDEO) Škoro prozvao Možemo!: “To je Cosa nostra aktivističkog, profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama”

(VIDEO) Škoro prozvao Možemo!: “To je Cosa nostra aktivističkog, profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama”

Čelnik Domovinskog pokreta i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro u subotu je ponovno prozvao protukandidata Tomislava Tomaševića i njegovu platformu Možemo! te ih nazvao aktivističkom “Cosa nostrom” koja je izgradila karijeru na novcu građana.

“Izgradili su svoju karijeru na našem novcu koji im je dodijeljen besplatno. To je Cosa nostra aktivističkog, profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama”, rekao je Škoro o platformi Možemo! na konferenciji za novinare na zagrebačkom Zrinjevcu.

Tomislava Tomaševića, Sandru Benčić i Radu Borić pozvao je da do ponedjeljka kažu koliko su novca u proteklih deset godina dobili od Bandića i Vlade, te gdje su i kako potrošili taj novac.

Po Škorinom izračunu, riječ je o desecima milijuna kuna koji su bili namijenjeni civilnom društvu a završili su u džepovima članova platforme.

“Ako se u ponedjeljak to ne dogodi, mi ćemo to javno objaviti”, poručio je Škoro te najavio daljnje razotkrivanje prave prirode platforme “Možemo!” koju je danas više puta usporedio s najpoznatijom mafijaškom kriminalnom organizacijom, talijanskom Cosa nostrom.

Škoro je pozvao Grad Zagreb i Ministarstvo financija da se očituju o “količini novca koju je dobila ta vesela družina i kako su je utrošili”.

Ponovno se dotaknuo i prekršajne prijave koju je Domovinski pokret podigao protiv Tomaševića optužujući ga da mu je politička aktivnost financirana kroz organizacije civilnog društva, poput Instituta za političku ekologiju. “Ta prijava nije odbačena, još uvijek se nisu očitovali po tom pitanju”, rekao je Škoro.

Želimo raskrinkati ljude koji su sve suprotno od onoga kako se predstavljaju, istaknuo je.

Što se tiče samog programa, rekao je da je on javno dostupan na internetskim stranicama Domovinskog pokreta. Tu, kaže, nema velikih razlika između njega i Tomaševića – obojica se zalažu za projekte poput denivelacije željezničke pruge ,izgradnje dječje bolnice, zatvaranje Jakuševca u iduće četiri godine… No, način na koji gospodare novcem dijametralno je suprotan.

“Ja sam poduzetnik, okrećem svaku kunu nekoliko puta”, rekao je Škoro.

Rekao je da želi izgraditi stadion u Maksimiru i zgradu za Zagrebačku filharmoniju. Obećao je i da će ako dođe na vlast, napraviti “duboku forenziku” u Gradskoj upravi kako bi se vidjelo tko je potpisivao ugovore i gdje su završili novci poreznih obveznika.

Izgradnju stadiona, kaže, financirao bi, uz ostalo, i visokim cijenama ulaznica.

“Ako se napravi nogometna utakmica Dinama i nekoga i stavite kartu 1000 kuna pa tu ćemo već stvoriti milijun kuna. Pa igrat ćemo mi i staviti kartu 8000 kn, građani će doći. Ali netko treba izaći s tim idejama. Sve će biti postavljeno drastično drugačije”, poručio je.

“Iduće nedjelje u Hrvatskoj će biti referendum na kojemu će građani Zagreba odlučiti žele li da ih iduće četiri godine vodi jednoumlje zeleno-lijeve koalicije ili žele kohabitaciju i izaberu gradonačelnika koji dolazi iz dijametralno suprotnog političkog, ljudskog i svjetonazorskog spektra”, poručio je Škoro nazvavši sebe poduzetnikom i suverenistom.

Autor/ Totalno/ Izvor/ HINA/ Foto: HINA / Tomislav Pavlek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI