(VIDEO) Škare Ožbolt: “Plenković više pokazao ljutnju nego atak na neovisnost institucija, nisam sigurna da radi napad na DORH”

(VIDEO) Škare Ožbolt: “Plenković više pokazao ljutnju nego atak na neovisnost institucija, nisam sigurna da radi napad na DORH”

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt za N1 je komentirala aktualnu aferu zbog koje je pao Darko Horvat, donedavni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, ali zbog koje je u pitanje doveden opstanak cijele Vlade te je rekla da smatra, da izjava premijera Andreja Plenkovića na izvarednoj konferenciji nakon uhićenja nije atak na neovisnost institucija.

“On je više pokazao ljutnju nego atak na neovisnost institucija. Nisam sigurna da radi bilo kakav napad na DORH. Uskoro će ići novo izvješće ravnateljice DORH-a, ja mislim da će ono sigurno biti prihvaćeno”, kazala je Vesna Škare Ožbolt, koja vjeruje da nema nikakvog narušenog odnosa između DORH-a i Vlade.

“Ne kažem da ga je netko trebao pitati, posebno jer je propisano točno kada se traži odobrenje za skidanje imuniteta članu Vlade, ali mislim da ga se trebalo obavijestiti, a ne da on to doznaje od nekuda. Teško mi je zamisliti da bi se u Njemačkoj dogodilo da kancelar ne bude obaviješten da mu je uhićen ministar”, smatra Škare Ožbolt, ali dodaje da to mora biti po zakonu te da premijer ne može reći da to ne želi.

Komentirajući raniju Plenkovićevu izjavu da on ne smatra zakonitim da se obaviještava bilo tko iz izvršne vlasti što radi DORH, Škare Ožbolt je ukazala da je u ovom slučaju situacija drugačija jer se radi o članu Vlade.

“Samo kažem da mi ova ljutnja Plenkovića nije neki dramatičan napad. Napada na Državno odvjetništvo nema, pogledajte sve izjave. Meni je to sve bio jedan nespretan uvod. Najbitnije da vladajuća koalicija podržava sve što radi Državno odvjetništvo, a to će se vidjeti na glasanju o izvješću”, rekla je Škare Ožbolt.

Više pročitajte u priloženom linku.

Škare Ožbolt: DORH je trebao reći Plenkoviću, ovo se ne bi dogodilo u Njemačkoj


Izvor/ N1/ Foto: Ilustracija/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI