(VIDEO) Nagrade pripadnicima HV-a za uspjeh na međunarodnom natjecanju “Best Soldier Competition”

(VIDEO) Nagrade pripadnicima HV-a za uspjeh na međunarodnom natjecanju “Best Soldier Competition”

Ministar obrane Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Hranj primili su u srijedu pripadnike Hrvatske kopnene vojske koji su predstavljali Hrvatsku na međunarodnom natjecanju “Best Soldier Competition” održanog na Kosovu te uručili nagrade pobjedniku Filipu Ličaninu i ostalim članovima tima.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti te 12 pripadnika u međunarodnoj konkurenciji, a pobijedio je pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, skupnik Filip Ličanin. Uz njega, Hrvatsku vojsku su predstavljali i časnički namjesnik Branko Ramčić kao voditelj ekipe te skupnik Karlo Pavlović kao natjecatelj.

Ministar obrane kazao je kako je povezanost sporta i Hrvatske vojske nužna te kako će se i dalje inzistirati upravo na fizičkoj spremnosti hrvatskih vojnika, “Čestitam svima na izvrsnim postignućima na međunarodnom natjecanju gdje su discipline bile iznimno teške. Pokazali ste ne samo svoju fizičku nego i psiho-fizičku spremu, što je čast cijeloj Hrvatskoj vojsci. Ovime ste dali i poticaj svim svojim kolegama, a i našim Saveznicima da se i dalje trude, rade i postižu rezultate”, rekao je ministar obrane.

“Naši pripadnici su pokazali kako hrvatske vojnike krasi jedna srčanost i hrabrost koju smo imali u Domovinskom ratu i koja je i dalje utkana u temelje Hrvatske vojske. Nove generacije imaju se čime ponositi i u svijetu i među samima sobom te na taj način ohrabriti i poticati svakoga od nas da se trudimo biti bolji”, zaključio je Banožić.

Admiral Hranj, čestitavši pripadnicima HV-a na ostvarenom uspjehu, kazao je kako je ovo još jedan od događaja gdje se dokazuje izvrsnost hrvatskih vojnika te kako se oni nalaze u samom svjetskom vrhu vojnih krugova. “Nije dovoljno samo biti dobro uvježban i educiran, svaki vojnik mora imati dobru tjelesnu spremnost. Uz to, mora se dobro znati izbalansirati i znanje, vještine i tjelesnu spremnost. Ovi naši vojnici to su pokazali i u praksi”, rekao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Časnički namjesnik Branko Ramčić je rekao kako je natjecanje bilo vrlo izazovno i zahtijevalo je koncentraciju i određenu taktiku, doziranje snage i fizički i psihički, a na kraju se isplatilo. Istaknuo je kako u Hrvatskoj vojsci postoji redovan program razvoja tjelesne sposobnosti i svi ga vojnici prolaze. “U Hrvatskoj imamo i naša natjecanja, tako da pripreme ne prestaju, a hrvatski vojnik mora biti stalno spreman izvršiti zadaću, a zadaće zahtijevaju i psihičku i fizičku spremnost”, istaknuo je Ramčić.

“Sve zadaće, svi dijelovi natjecanja su zahtijevali veliku pažnju i koncentraciju, kao i spremnost”, rekao je pobjednik natjecanja, skupnik Filip Ličanin. Skupnik Karlo Pavlović, kojemu je ovo bilo prvo natjecanje, istaknuo je važnost zajedništva u vojsci i zahvalio na potpori voditelju ekipe Ramčiću te kolegi Ličaninu.

Po završetku sastanka ministar Banožić i admiral Hranj sudionicima “Best Soldier Competition” su uručili nagrade, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI