(VIDEO) Ministar Banožić i admiral Hranj s ugovornim pričuvnicima HV-a nakon OI u Tokiju

(VIDEO) Ministar Banožić i admiral Hranj s ugovornim pričuvnicima HV-a nakon OI u Tokiju

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj susreli su se u srijedu s vrhunskim sportašima – ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju te su im zaželjeli uspjeh u nastavku sportskih karijera.

Naime, 59 hrvatskih sportašica i sportaša ostvarili su drugi najuspješniji ljetni olimpijski nastup od državne samostalnosti, nastupivši u 16 sportova.

Od 42 vrhunska sportaša – ugovorna pričuvnika HV-a njih 20 izborilo je odlazak na Olimpijske igre, a sedmero je osvojilo olimpijske medalje – Martin i Valent Sinković, Matea Jelić, Tin Srbić, Tonči Stipanović, Damir Martin i Toni Kanaet.

Ministar obrane Mario Banožić zaželio im je mnogo uspjeha u nastavku sportskih karijera kazavši kako se raduje nastavku suradnje MORH-a i vrhunskih sportaša – ugovornih pričuvnika, navodi se u priopćenju MORH-a.

„Želimo vam pomoći da se i dalje razvijate i ostvarujete sjajne uspjehe. Računamo na vas u budućnosti. Budite i dalje prepoznatljiva vrijednost hrvatskog sporta i promotori Hrvatske vojske i naše Domovine u svijetu“, rekao je ministar.

Iznimno je, kaže, ponosan na činjenicu kako su od ukupno osam osvojenih medalja iz Tokija, šest osvojili upravo pričuvnici Hrvatske vojske.

Govoreći o sportu u Hrvatskoj vojsci, načelnik Glavnog stožera istaknuo je kako su upravo upornost, uspješnost i discipliniranost zajednički vrhunskim sportašima i izvrsnim vojnicima.

„Vaši uspjesi, uspjesi su ne samo cijele države, već i Hrvatske vojske. Ponosan sam što ste dio naše obitelji“, rekao je admiral Hranj.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač zahvalio je Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na potpori koju pružaju vrhunskim sportašima kazavši kako je riječ o sjajnom partnerstvu koje je na ponos cijeloj hrvatskoj državi.

Martin Sinković prisjetio se početaka svoje sportske karijere.

“Misao kako smo dio pobjedničke Hrvatske vojske i jednog jakog sustava, bila nam je motiv za sve što smo dalje napravili i ostvarili”, rekao je Sinković.

Matea Jelić kazala je kako joj posebnu čast predstavlja biti dio Hrvatske vojske.

“Na poseban način srcem osjećam Hrvatsku vojsku i neizmjerno sam ponosna što sam dio nje”, rekla je Jelić.

Podsjetimo, sukladno Sporazumu o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj, koji je potpisan između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora 27.02.2015., u sustavu Vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici trenutno je na 42 ustrojbena mjesta raspoređeno isto toliko vrhunskih sportaša. Ugovor se potpisuje na godinu dana.

Autor/ Totalno/ Izvor/ Hina/ MORH/ Foto i video: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI