(VIDEO) IZBORI 2020: Hrvatski vojnici glasovali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor

(VIDEO) IZBORI 2020: Hrvatski vojnici glasovali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine u Republici Hrvatskoj te u misijama i operacijama u inozemstvu, ostvarili su svoje biračko pravo i glasovali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor na posebnim biračkim mjestima, priopćio je MORH.

Hrvatski vojnici glasovali na parlamentarnim izborima u misijama i operacijama u inozemstvu

Pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama u inozemstvu, glasanje je omogućeno na tri posebna biračka mjesta te na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Prištini.

Hrvatski vojnici glasovali na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor | Foto: Hrvatska Vojska

Pripadnici hrvatskog kontingenta u misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu glasuju na posebnom biračkom mjestu u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu te na posebnom biračkom mjestu u kampu HKIA u Kabulu.

Pripadnici HV-a koji se nalaze u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti eFP-BG u Poljskoj glasuju na posebnom biračkom mjestu u vojarni Bemowo Piskie u istoimenom gradu u Republici Poljskoj, a pripadnici hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR, glasuju na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Republici Kosovo u Prištini.

Podsjetimo, u navedenim misijama i operacijama potpore miru, za glasanje je prijavljeno ukupno 218 pripadnika OSRH.

Pripadnici HV-a glasovali u Zagrebu, Splitu i Udbini

Pripadnici Hrvatske vojske glasali su i na biračkim mjestima u Oružanim snagama, odnosno vojarnama u Zagrebu, Splitu te u vojarni u Udbini.

Također, glasanje je omogućeno i pripadnicima Hrvatske vojske koji su se na dan izbora zatekli u službi u OSRH na području Republike Hrvatske, i to na temelju potvrda za glasanje izvan mjesta prebivališta na najbližem redovnom ili posebnom biračkom mjestu na kojem mogu glasati za liste svoje izborne jedinice,a koje je odredilo nadležno izborno povjerenstvo, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: Hrvatska Vojska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI