Vesna Škare Ožbolt: “Zagrepčani potpisuju peticiju za siguran put do škola jer je Bandić zauzet otvaranjem sanjkališta. Ja ću to promijeniti!”

Vesna Škare Ožbolt: “Zagrepčani potpisuju peticiju za siguran put do škola jer je Bandić zauzet otvaranjem sanjkališta. Ja ću to promijeniti!”

Bivša ministrica pravosuđa, kandidatkinja za čelno mjesto metropole Vesna Škare Ožbolt upozorila je putem društvenih mreža da su građani zbog nemara gradskih vlasti i Bandića primorani potpisati peticiju kojom traže da se njihovoj djeci uoči početka nastave omoguće sigurni prolazi do škola budući da hodaju ulicama koje su oštećene u potresu te je žestoko prozvala Bandića koji se više brine o snjegu na Cmroku nego li o sigurnosti građana i osvrnula se na izjave pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića koji je rekao tjedan dana prije početka drugoga polugodišta, da su zagrebačke škole sigurne i kvalitetno obnovljene pozivajuči se na ranije izjave gradonačelnika Milana Bandića.

Objavu Vesne Škare Ožbolt prenosimo u cijelosti:

PETICIJA ZA SIGURAN PUT DO ŠKOLE

“Zagrepčani potpisuju peticiju za siguran put do škola jer je Bandić zauzet otvaranjem sanjkališta.

Pročelnik za obrazovanje već je trebao reagirati i poduzeti korake, međutim ništa, sigurnost djece očito nije prioritet ili se olako tumači zahtjev zabrinutih roditelja da se provjeri sigurnost objekata u kojima borave djeca.

Sličnog je stava i gradonačelnik olako smatrajući kako ne treba izmišljati siguran put do sigurnih objekata te kako se djeci na putu do škole ne može ništa dogoditi.

Gradonačelnikovo delanje je simbol zapuštenosti i nebrige za Zagreb i njegove stanovnike.

Ja ću to promijeniti!”, napisala je na Facebooku Škare Ožbolt.

Tijekom cijele 2019. godine za proizvodnju snijega na Cmroku gradonačelnik je potrošio 243,726.75 kuna bez PDV-a. Samo u prosincu 2020. je potrošeno 67.945,51 kuna bez PDV-a, napisala je dan ranije Škare Ožbolt na Facebooku kada je Bandić otvorio sanjkalište na Cmroku nakon četiri tjedna proizvodnje snijega.

Podsjetimo, zagrebački roditelji pokrenuli su u nedjelju inicijativu i potpisuju peticiju kojom traže da se njihovoj djeci uoči početka nastave omoguće sigurni prolazi do škola budući da hodaju ulicama koje su oštećene u potresu. Traže i da se, paralelno s izgradnjom zaštitnih koridora, provede i inspekcija te uklone opasni dijelova zgrada na svim prilaznim putovima do škola. Roditelji smatraju da nije ništa napravljeno za sigurnost pješaka i djece, osim što su uklonjeni dimnjaci i zabati. Pozivaju Grad Zagreb da organizira postavljanje zaštitnih koridora, ali i da se uklone urušeni i opasni dijelovi s oštećenih zgrada koji prijete prolaznicima. “Ne možemo prihvatiti argument da je taj posao obveza vlasnika zgrada jer je obveza Grada briga o životu i sigurnosti građana”, navodi se, među ostalim, u peticiji.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Facebook/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI