Vesna Škare Ožbolt sutra obilazi gradsku četvrt Sesvete: NOVI GUP ZA OSTVARENJE PROJEKTA „ZELENE I PLAVE SESVETE“

Vesna Škare Ožbolt sutra obilazi gradsku četvrt Sesvete: NOVI GUP ZA OSTVARENJE PROJEKTA „ZELENE I PLAVE SESVETE“

Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, u četvrtak, 25. veljače 2021. s početkom u 10:00 sati obići će gradsku četvrt Sesvete, Udruga zelene i plave Sesvete, Kelekova 2, Sesvete, tijekom kojeg će se informirati o daljnjim koracima strateških projekata i razvoja ovog dijela grada.

Sesvećani dobrim dijelom pune proračun Grada Zagreba, a vrlo se malo tog novca vraća u Sesvete i ulaže u razvoj gradske četvrti, pogotovo u infrastrukturu. Gradska četvrt Sesvete, površinom čini četvrtinu hrvatske metropole, a kada bi ta četvrt bila samostalna administrativna jedinica, sa svojih gotovo 100.000 stanovnika bio bi to peti hrvatski grad.

Razvoj centra i cjelokupne infrastrukture Sesveta nije pratio naglu ekspanziju. Loše izrađeno i predviđeno prostorno uređenje pogoršavaju situaciju i kvalitetu života. Najveći problem u provedbi projekta „Zelenih i plavih Sesveta“ kojim je predviđeno unapređenje ove četvrti, je promjena postojećeg generalnog urbanističkog plana te „premještanje“ postojeće industrijske zone i sada planiranih prometnica, navodi se u priopćenju.

Dio plana Škare Ožbolt kao nove gradonačelnice je donošenje novog GUP-a i formiranje novog gradskog središta nad željezničkim kolodvorom, rekonstrukciju i prenamjenu napuštenih silosa za žitarice, plan za očuvanje i aktiviranje poljoprivrednih površina ili gradnja ekoparka na Savi. Tako će se odmah moći krenuti u realizaciju navedenog projekta.

Foto: PRESS/ Volim Zagreb

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI