VESNA ŠKARE OŽBOLT preuzima teren u Zagrebu: Dolazi podrška mladih i umirovljenika

VESNA ŠKARE OŽBOLT preuzima teren u Zagrebu: Dolazi podrška mladih i umirovljenika

Mada mnogi misle da je još rano, pametni već sada počinju planirati i provoditi akcije na pripremama za lokalne izbore. Jer vrijeme brzo leti i uvijek nas zatekne u cajtnotu.

Sada nam s terena dolaze možda malo za nekoga neočekivane vijesti, ali mi smo to već ranije prognozirali. Znano je naime, da je za funkciju zagrebačku gradonačelnicu kandidaturu najavila negdašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt. U trku za čelno mjesto metropole dolazi kao osoba za koju se nisu nikada vezale afere, pa nije čudno da saznajemo kako joj se priklanjaju umirovljenici i mladi, pa čak i oni neodlučni iskazuju svoju simpatiju.

Pisali smo već kako bi veći broj kandidata za gradonačelnika kao što je to bio slučaj do sada, uvijek navodio vodu na mlin Bandića. Glasovi su se raspršivali između kandidata, a sad su već naznake da mnogi odustaju od svoje kandidature svjesni da dobar posao može napraviti jedan jaki zajednički kandidat.

No, i dalje ostaje neizbježno pitanje, kako HDZ ne može nikako pronaći kandidata koji bi bio dovoljno jak da pobijedi Bandića i da ostvari želju od davnina da Zagreb uđe među hadezeovske gradove. Ali čovjeka koji bi pobijedio Bandića i lijevu opciju u HDZ-u još uvijek nema na vidiku i očito dugo neće biti. Pa recimo opcija podrške Vesni Škare Ožbolt i nije tako loša. To je zapravo rečeno jedina opcija koju HDZ može imati ako ne želi opet biti kvisko Milana Bandića.

Zato se postavlja pitanje, hoće li HDZ u svojim lutanjima kroz bespuća hrvatske zbilje opet pogriješiti misleći kako su unutastranački izbori isti kao i izbori za Zagreb. Jedino što HDZ-u može pomoći je da se razbistre glave i da se smanji ljevičarenje njihovih kvazi medijskih savjetnika i traženje crnih labudova u vlastitim redovima. Samo razboritost i odlučnost, to je ono što treba a čega još nema na vidiku. Zato i kažemo nikad nije prerano započeti aktivnosti za lokalne izbore.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI