Veleposlanik Kohorst u Bjelovaru: Želimo promovirati Hrvatsku kod američkih poduzetnika

Veleposlanik Kohorst u Bjelovaru: Želimo promovirati Hrvatsku kod američkih poduzetnika

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država William Robert Kohorst u srijedu je posjetio Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, s predstavnicima Grada i Županije razgovarao je o potencijalnim ulaganjima američkih tvrtki na tom području, a u izjavi novinarima istaknuo je kako žele promovirati Hrvatsku kod američkih poduzetnika i dovesti ih ovdje.

„Kao poduzetnik, drago mi je posjetiti Bjelovar, grad koji je orijentiran na poduzetništvo i koji želi privući investicije. Upoznat sam s mjerama koje Grad Bjelovar provodi kako bi privukao investitore i mislim da su na pravom putu. Američko veleposlanstvo vrlo je zainteresirano za širenje poslova u Hrvatskoj. Želimo promovirati Hrvatsku kod američkih poduzetnika i dovesti Amerikance ovdje. Snažna Hrvatska snažan je partner SAD-u”, izjavio je američki veleposlanik Kohorst.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs naglasio je da je Bjelovarsko-bilogorska županija na državnom vrhu po investicijama u obnovljive izvore energije, a upravo u tom segmentu, kao i u IT industriji, vidi najveći potencijal suradnje s poduzetnicima iz SAD-a.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak rekao je da je gradska uprava zadovoljna povećanjem broja radnih mjesta, ali ne i strukturom zaposlenih, odnosno visinom plaća. Kao razvojne prioritete naveo je digitalizaciju poslovanja gradske uprave te nastavak „tax-free” programa prema kojima su poduzetnici oslobođeni svih davanja prema Gradu Bjelovaru uz uvjet da investiraju i zapošljavaju.

Američki veleposlanik Kohorst tijekom posjeta obići će Tehnološki park te IV. Osnovnu školu i Veleučilište u Bjelovaru. (Hina)

Foto/U.S.Embassy Zagreb

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI