“VegeSajam” 23. lipnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

“VegeSajam” 23. lipnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

“VegeSajam” s raznovrsnom ponudom domaćih proizvođača biljnih proizvoda, mnoštvom veganskih proizvoda i edukacijom o zaštiti i pravima životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju, održat će se 23. lipnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Iz udruge Prijatelji životinja, organizatora sajma, izražavaju zadovoljstvo i sreću što će na središnji zagrebački trg vratiti mnoge željne optimizma i zdravlja. Nakon vremena izolacije i praznih ulica zbog koronavirusa, VegeSajam će 23. lipnja  “stvoriti pravu malu oazu u srcu Zagreba”, ističu. Poručuju i da to nije običan sajam, već je njegova uloga puno veća i važnija.

“VegeSajam je, prije svega, edukativnog karaktera pa na njemu možemo naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo dobro zabaviti degustirajući ili koristeći promocije”, ističu Prijatelji životinja te pozivaju građane da dođu na sajam na kojem će moći praktično saznati što mogu učiniti za svoje zdravlje ali i zdravlje planeta na kojemu živimo.

Najavljuju da će raznovrsni domaći proizvođači biljnih proizvoda privlačiti pozornost sa svojih štandova koji će zauzeti zapadni dio Trga bana Jelačića. Osim ukusnih jela koja će se pripremati na licu mjesta, posjetitelji će dobiti uvid i u mnoštvo gotovih veganskih proizvoda, a uz prehrambene proizvode, VegeSajam će nuditi i vegansku kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

Posebno mjesto na VegeSajmu zauzimat će i edukativni štand Prijatelja životinja na kojemu će posjetitelji moći dobiti informacije i savjete o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju.

Iz te udruge napominju da će se na sajmu, u skladu s propisanim odredbama vezano za koronavirus, paziti na sigurnost posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima.  (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI