MUP partner Večernjakove biciklijade – Ministar Božinović: “Policija poduzima niz mjera kako bi broj stradalih biciklista bio što manji”

MUP partner Večernjakove biciklijade – Ministar Božinović: “Policija poduzima niz mjera kako bi broj stradalih biciklista bio što manji”

Ministarstvo unutarnjih poslova ove je godine partner tradicionalne, Večernjakove biciklijade, u povodu čega je na zagrebačkom Bundeku postavljen info punkt “Policajac prijatelj pomagač“ o tome kako sigurno biciklirati. Sada već tradicionalna, 36. Večernjakova biciklijada, koja je okupila brojne biciklističke entuzijaste, ali i građane grada Zagreba i okolice.

Ove je godine bilo 343 incidenata s biciklistima, pet je osoba smrtno stradalo, među kojima i jedno dijete, 78 ih je teže, a 222 lakše ozlijeđeno, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ).

Ministar Božinović dodao je kako MUP sudjeluje na biciklijadi s obzirom da žele promicati zdrav način života, ali i voditi računa o sigurnosti. “Jedno od glavnih načela i smjerova rada Ministarstva je preventiva, od prevencije raznih vrsta nasilja i sprječavanja staradavanja od mina do sigurnosti u prometu”, napomenuo je ministar.

“Bicikl je sredstvo za uživanje i zadovoljstvo, no i prometno sredstvo, pa svatko tko se uključuje u promet s biciklom mora znati osnovne propise, osobito najmlađi kojih će sa krajem školske godine biti još više na biciklima”, naglasio je ministar Božinović.

MUP je na Bundeku predstavio i električne bicikle koje koriste policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko, a na info punktu Crvenog križa Grada Zagreba građani su mogli naučiti pružiti prvu pomoć pri povredama kod prometne nesreće u kojoj je sudionik biciklist. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI