VATROGASCI – Ovo su moji, tvoji, naši heroji!

VATROGASCI – Ovo su moji, tvoji, naši heroji!

Rekli smo već da ovakva krizna vremena uvijek iznjedre prave heroje, ljude dobrog srca i široke duše. Stoga bi nepravedne bilo ne spomenuti zagrebačke vatrogasce. Podijeljeni su na one profesionalne i one dobrovoljne ali im je zajednička velika želja da pomažu drugim koliko god mogu.

Vratimo li se malo u prošlost, u ono jutro kad se Zagreb zatresao od potresa najjačeg u proteklih 140 godina, odmah nam se vraćaju slike vatrogasaca koji su prvi izašli na ulice. A mnoge od njih su bile zakrčene popadalim ciglama i crijepovima, dok su mnoge opasnost vrebale sa krovova.

Neumorno od prvog sata skidali su oštećene dimnjake koji su ozbiljno prijetili da naprave još veću štetu. Vojska koja je priskočila u pomoć počela je čistiti ulice a u zraku su posao obavljali vatrogasci kojima su se priključili alpinisti.

Ne smijemo zaboraviti da su vatrogasci obavljali sve ono što inače obavljaju i da su im smjene trajale po cijele dane. Zato im treba još više zahvaliti i reći bravo cure i dečki. A ruku na srce, nikad nismo ni sumnjali u njih.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI