MORH: Njemački vatrogasci posjetili zračne protupožarne snage RH

MORH: Njemački vatrogasci posjetili zračne protupožarne snage RH

Predstavnici njemačkih vatrogasaca iz Lengfurta iz Bavarske posjetili su u srijedu 22. kolovoza 2018. zračne protupožarne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Gosti iz Njemačke nalaze se u prijateljskom posjetu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pag te su htjeli upoznati hrvatske protupožarne posade koji su im prezentirali karakteristike protupožarnih aviona Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 kao i mogućnosti i taktiku gašenja požara iz zraka.

Zapovjednik postrojbe njemačkih vatrogasaca Thomas Edgar Baumann kazao je kako su impresionirani hrvatskim protupožarnim zračnim snagama.

“Do sada smo mogli saznati o protupožarnim avionima Canadair i Airtractor preko interneta, a danas smo ih po prvi puta vidjeli uživo i imali prigodu razgovarati sa pilotima i tehničkim osobljem. Nosimo lijepe uspomene i iznimno poštujemo hrvatske zračne snage, njihov profesionalizam i umijeće kojim uspješno brane Hrvatsku od požara, ali i pomažu drugim zemljama”, iznio je Baumann.

Dozapovjednik DVD-a Pag Tino Sabalić kazao je kako suradnja sa njemačkim vatrogascima traje oko 15-ak godina i oduvijek im je bila želja posjetiti Protupožarnu eskadrilu.

“Imamo odličnu suradnju sa našim prijateljima iz Njemačke, razmjenjujemo iskustva, a doprinose i kroz opremanje našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva”, istaknuo je Sabalić.

Foto/HRZ/M.Karačić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI