“Vatreni” u dosadašnjih šest međusobnih susreta nikada nisu izgubili od Walesa

“Vatreni” u dosadašnjih šest međusobnih susreta nikada nisu izgubili od Walesa

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Walesa do sada su igrale šest puta i “Vatreni” nikada nisu izgubili.

Hrvatska repka je u dosadašnjih šest međusobnih susreta upisala četiri pobjede i dva remija uz razliku pogodaka 10-4.

Prvi hrvatsko – velški ogled odigran je u kolovozu 2002. u Varaždinu i završio je 1-1. Poveli su gosti u 11. minuti golom Simona Daviesa, a izjednačio je Mladen Petrić u 79. minuti postigavši prvi pogodak u hrvatskom dresu. Bila je to ujedno i prva utakmica “Vatrenih” pod vodstvom Otte Barića.

Uslijedila je prijateljska utakmica i 23. svibnja 2010. u Osijeku, a Hrvatska je slavila sa 2-0 golovim Ivana Rakitića (50) i Drage Gabrića (87).

Prve službene utakmice Hrvatska i Wales su odigrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a “Vatreni” su dobili obje utakmice.

U Osijeku je bilo 2-0 (Mandžukić 27, Eduardo 62), a u uzvratu u Walesu 2-1. Gareth Bale je doveo domaćine u vodstvo u 21. minuti, izjednačio je Dejan Lovren u 77. minuti, a pobjedu nam je donio Eduardo da Silva u 87. minuti.

Iduća dva ogleda igrana su u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Ponovo smo igrali u Osijeku, a Hrvatska je slavila sa 2-1.

Poveli smo 2-0 golovima Jamesa Lawrencea (17-ag) i Ivana Perišića (48), a smanjio je David Brooks (77).

Uzvrat u Cardiffu je završio 1-1. Nikola Vlašić je doveo “Vatrene” u vodstvo u devetoj minuti, a izjednačio je Gareth Bale u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. (Hina)

Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI