“VARAŽDINSKA ŽUPANIJA U ZAGREBU” Zelje, bučin ulje, varaždinski husari i Glazbena škola – zaštitni znakovi varaždinske županije

“VARAŽDINSKA ŽUPANIJA U ZAGREBU” Zelje, bučin ulje, varaždinski husari i Glazbena škola – zaštitni znakovi varaždinske županije

Po prvi puta Varaždinska županija se predstavila u glavnom gradu Hrvatske na trgu bana Jelačića. Zagrepčanima se predstavilo šezdesetak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstva, obrtnika i individualnih poljoprivrednih proizvođača.

Kako bismo predstavili našu županiju doveli smo i naše Varaždinske husare, povijesnu konjičku postrojbu, naglasio je župan Radimir Čačić, a predstavili smo i 190 godina dugu tradiciju Glazbene škole Varaždin jer on je najjači glazbeni centar u Hrvatskoj. Zahvalio bih Zagrebu i gradonačelniku Bandiću što je omogućio da se na ovom mjestu predstavimo građanima Zagreba ali i brojnim turistima.

Na prostoru zagrebačkih fontana su Zagrepčani mogli vidjeti 17 metara visoki balon oslikan sa jednom od najpoznatijih slika Ivana Rabuzina Svečanost cvijeća. To je ujedno jedan od dva balona na svijetu koji nose umjetničko djelo na sebi.

Otvaranju manifestacije na trgu bana Jelačića uz varaždinskog župana nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je izrazio zadovoljstvo što se i varaždinska županija predstavlja na ovom trgu i rekao kako vjeruje da će i ovo postati tradicija, kao što je tradicija predstavljanja na trgu drugih županija i gradova.

Brojni su posjetitelji pohodili štandove ne samo kušajući već i kupujući domaće ekološke proizvode a najveće je zanimanje bilo za čuveno varaždinsko zelje te bučino ulje. Ta dva proizvoda su već postala zaštitni znak ove županije.


Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI