Škorić o vandalima koji su crvenom bojom oskrvnuli Tuđmanov spomenik: “skupina političkih i društvenih marginalaca”

Škorić o vandalima koji su crvenom bojom oskrvnuli Tuđmanov spomenik: “skupina političkih i društvenih marginalaca”

Splitska policija traga za vandalom ili više njih koji su jučer crvenom bojom obojali oči i tako oskrvnuli spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu na Obali kneza Domagoja u splitskoj gradskoj luci. Na sve to se osvrnuo i predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić, koji je komentirao oštećenje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu na Rivi.

“Zastrašujuće je, a istovremeno i otužno kako skupina političkih i društvenih marginalaca već neko vrijeme sustavno oštećuje spomenike predsjedniku Franji Tuđmanu. Nadam se i očekujem brzu reakciju nadležnih službi i da pronađu počinitelja, a da se spomenik što prije očisti. Napad na spomenik je napad na vrijednosti koje on predstavlja, a sam je rezultat učestalog iskrivljenog tumačenja povijesti i neutemeljene i vrlo upitne retorike određenih političkih aktera. Pošto te pojedince društvo u kojem žive ne prepoznaje, a politička vrijednost im se mjeri u promilima, očito je jedino što im ostaje limenka spreja u ruci”, poručio je predsjednik splitskog HDZ-a Škorić.

Ono što posebno žalosti jest činjenica da se pojedinci, a pritom posebno apostrofiram čelnike splitskog SDP-a, umjesto nedvosmislene osude koriste ciničnim dosjetkama s ciljem jeftine političke samopromocije. HDZ od Splita radi ono što je stranka kojoj dotični pripada propustila napraviti u vlastitom mandatu na čelu s gradonačelnikom kojeg se gotovo više nitko i ne sjeća. Politička ostavština SDPa uvreda je za zdrav razum naših sugrađana koji budno promatraju svaki naš potez – i dok SDP nastavlja s pamfletima, HDZ nastavlja s projektima. Pametnom dosta!!!, zaključuje Škorić.

Foto/HDZ Split

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI