Valent i Martin Sinković osvojili zlato na Europskom veslačkom prvenstvu

Valent i Martin Sinković osvojili zlato na Europskom veslačkom prvenstvu

Hrvatski dvojac, braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu i tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba.

“Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvaci nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu”, kazao je Valent Sinković.

“Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj – olimpijsko zlato u Tokiju”, izjavio je Martin Sinković.

Braći Sinković čestitao je i predsjednik RH Zoran Milanović.


Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona, piše HRT.

Foto: Press/ PR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI