UTRKA ZA METROPOLU: Ovo će biti najneizvjesniji izbori u Zagrebu do sada

UTRKA ZA METROPOLU: Ovo će biti najneizvjesniji izbori u Zagrebu do sada

Za HDZ u predstojećoj utrci za zagrebačkog gradonačelnika kockice se polako slažu. Medji potvrđuju ono što je svima bilo jasno od prvih medijskih spinova da će odustati od ministra zdravstva Vilija Beroša kao kandidata za gradonačelnika budući da on ima još puno toga za popraviti u zdravstvu a tako i u samoj borbi protiv pandemije koronavirusa. Sada se spominje ime potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića a svi znamo da je tu i Domagoj Ivan Milošević kojega HDZ u posljednje vrijeme “gura” u televizijske emisije u kojima brani vladin Zakon o obnovi Zagreba. No HDZ-ovci zaboravljaju da na suprotnoj strani imaju Vesnu Škare Ožbolt, bivšu ministricu pravosuđa i jednu od najbližih suradnica prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Ona će svim kandidatima pomrstiti račune, očito je da će se usijane glave u HDZ-u skupiti i razmisliti da im je ona puno veća opasnost i od Tomislava Tomaševića, Anke Mrak Taritaš, Milana Bandića i ostalih kandidata ljevice i desnice u “bitci za Zagreb”. Do sada su svi slabašni kandidati HDZ-a pa tako i ljevice išli na ruku Milanu Bandiću, ali ovoga puta pojavila se bivša Tuđmanova suradnica Vesna Škare Ožbolt koja se ne boji pomesti svu navedenu konkurenciju na lokalnim izborima u Zagrebu te dovesti reda u metropolu.

Vesna Škare Ožbolt u nedavnom gostovanju na N1 televiziji rekla je, da iza nje nitko ne stoji, te da je to stalno pitaju. U utrku ide s ljudima koji „ne pripadaju previše političkim strankama“, nego su, kaže, dokazani stručnjaci pa će donijeti novu energiju. Ne opterećuje se, dodaje, odnosima u strankama na gradskoj razini gdje je, kako je rekla, situacija složena. „Ja imam dobru ekipu stručnjaka, iz gospodarstva, obrtništva, akademske zajednice. Nisam članica niti jedne stranke, idemo samostalno, uskoro ću predstaviti ljude“, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu i samim time začepila usta mnogim zlonamjernicima koji su je pokušavali etiketirati da je nečiji projekat.

Bivša ministrica pravosuđa i jedna od najbližih suradnica prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Vesna Škare Ožbolt najavila kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu

Vesna Škare Ožbolt u RTL Direktu objasnila zašto želi biti gradonačelnica Zagreba: “Nakon potresa došle su korona i poplava, koja je pokazala svu jad i bijedu te neorganiziranost i istrošenost Gradske uprave”


Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI