“Vatreni” uoči utakmice s hrvatskim vojnicima u Varaždinu

“Vatreni” uoči utakmice s hrvatskim vojnicima u Varaždinu

Uoči prijateljske utakmice protiv Tunisa u Varaždinu, hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem posjetila je vojarnu 7. gardijske brigade Puma.

“Čast nam je bila doći ovdje i pokloniti se svim pripadnicima Puma koji su poginuli u Domovinskom ratu. Za nas je to velika čast i zadovoljstvo. Za ove ljude, za Pume, za Hrvatsku vojsku spremni smo sve učiniti. Hvala ima na svemu onome što su oni dali za nas. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas“, kazao je izbornik Zlatko Dalić kojem je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković uručio žutu beretku, simbol Puma iz Domovinskog rata.

“Mi uvijek navijamo za naše “Vatrene”. Hrvatsku vojsku i našu reprezentaciju spajaju neraskidive veze i gradimo sustav na istim vrijednostima čineći sve da u našoj Hrvatskoj bude bolje i ljepše“, poručio je general Jurković i rekao kako je uoči utakmice s Tunisom, velika čast za Hrvatsku vojsku što su “Vatreni” odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Posjet je inicirala Udruga veterana 7. gardijske brigade Puma, a hrvatske reprezentativce dočekali su predstavnici Hrvatske vojske na čelu sa general-bojnikom Sinišom Jurkovićem.

Hrvatski nogometni reprezentativci su ispred spomen-kapelice položili cvijeće i zapalili svijeću te odali počast poginulim pripadnicima Puma.

U toj prigodi, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop kazao je kako današnji susret Hrvatske vojske i hrvatske nogometne reprezentacije svjedoči izvrsnim odnosima koje će nastaviti njegovati i dalje.

“Ovo našim vojnicima jako puno znači jer vojska je ta koja živi svaki dan sa sportom. Branitelji su temelj naše države, donijeli su nam puno veselja 90-ih, a naši “Vatreni” nas danas svojim uspjesima uveseljavaju i raduju“, kazao je državni tajnik Jakop. (Hina)

Foto/HKoV/ J. Cindrić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI