HAK: Zbog nesreće usporeno u koloni vozi se na A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac

HAK: Zbog nesreće usporeno u koloni vozi se na A1 između čvorova Jastrebarsko i Karlovac

Zbog prometne nesreće usporeno u koloni vozi se autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Jastrebarsko i Karlovac na 25. kilometru i vozila su na zaustavnom traku, a promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici te na autocesti A1 na dionici tunel Mala Kapela-Otočac-Gospić i na mostu Gacka na 142. kilometru, Mokri i skliski kolnici mjestimice su u Istri i Hrvatskome primorju, pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Promet za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabranjen u subotu od 4 do 14 sati i u nedjelju, 26. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Zbog višesatnih čekanja na graničnome prijelazu Bajakovo na ulazu u Republiku Hrvatsku HAK savjetuje vozačima da za ulazak u Hrvatsku koriste susjedne granične prijelaze Tovarnik i Principovac (Ilok).

Zbog dugotrajnih čekanja na graničnome prijelazu Pasjak na izlazu iz Republike Hrvatske HAK poziva vozače da koriste granični prijelaz Rupa.

Zbog gustoga prometa i pojačanoga priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima moguća su i duža čekanja, pa HAK moli vozače za strpljenje.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno pojačanoga priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe. (Hina)

Foto/Robert Anic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI