URLIK HRVATSKOG BRANITELJA! Davorko Vidović poručio onima koji vole prebrojavati krvna zrnca, koji će prebrojavati koliko će Hrvata i Hrvatica doći na prosvjed da ga pomnože s barem sto

URLIK HRVATSKOG BRANITELJA! Davorko Vidović poručio onima koji vole prebrojavati krvna zrnca, koji će prebrojavati koliko će Hrvata i Hrvatica doći na prosvjed da ga pomnože s barem sto

Hrvatski branitelj, bivši ministar jedne od najuspješnijih Vlada Republike Hrvatske, Saborski zastupnik Socijaldemokrata Davorko Vidović pozvao je u subotu u 11 sati na Markovom trgu na prosvjed sve hrvatske građane koji žele vladajućima poručiti: “Dosta je! Idemo na izbore!”, te je poručio onima koji će prebrojavati koliko će ljudi doći na prosvjed da ga pomnože s barem sto.

„Imat ćemo podršku slobodoljubive i istinoljubive Hrvatske, u to sam siguran i naš skup je već ostvario temeljnu političku svrhu, da ljude senzibiliziramo i da im još jednom kažemo da osim kruha postoji i sloboda koja nema svoju cijenu”, rekao je Vidović, javlja N1.

Poručio je pak onima koji vole prebrojavati krvna zrnca, koji će prebrojavati koliko će Hrvata i Hrvatica doći na prosvjed da ga pomnože s barem sto.

Oporba je izvijestila i da je u proceduru predala nešto više od 30 potpisa kako bi pogurala saborsku raspravu o raspuštanju Sabora. Rok je sedam dana što znači da će Sabor o tome raspravljati idućeg tjedna. Pozvali su sve građane koji su nezadovoljni vladavinom HDZ-a i Plenkovića da se pridruže prosvjedu, koji i nosi naziv “Dosta je! Idemo na izbore!”, i poruče da im je dosta korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti.

Davorko Vidović od 1991. je bio dragovoljac Domovinskog rata na dužnosti pomoćnika zapovjednika 120. brigade HV i zapovjednika Obrane grada Siska.

Da podsjetimo one koji vole prebrojavati krvna zrnca, bivši ministar Davorko Vidović bio je Dragovoljac obrambenog Domovinskog rata na dužnosti pomoćnika zapovjednika 120. brigade Hrvatske vojske i zapovjednika Obrane grada Siska gdje je organizirao i upravljao sustavom obrambenih poslova brigade sa preko 2600 hrvatskih branitelja, boraca.

Vidović je koordinirao djelovanje javnih službi i sustava informiranja grada Siska u ratnim uvjetima te rukovodio psihološko-promidžbenim djelovanjem postrojbi HV-a.

Zapovijedao je u borbenim aktivnostima protiv agresdije JNA Armije i srbo-četničkih terorističkih postrojbi. Država mu se zahvalila Odlikovanjem Spomenice Domovinskog rata i Redom hrvatskog trolista.

Davorko Vidović rođen je 26. lipnja 1956. u Sisku, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na odsjecima za sociologiju i filozofiju. Od 1998. –1991. je srednjoškolski profesor sociologije, filozofije, logike, psihologije, političke ekonomije. Godine 1993. do 2000. bio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske. U tri navrata bio je nositelj liste SDP-a (u III. izbornoj jedinici, 1995. za Zastupnički dom Hrvatskog sabora, za Županijski dom Hrvatskog sabora 1997. i u VI. na listi SDP-HSLS u izbornoj jedinici (Sisak) za Zastupnički dom Hrv. sabora 1999. Od 2000. do 2003. obnaša dužnost ministra rada i socijalne skrbi. Od 2003. – 2007. ponovno je zastupnik u Hrvatskome saboru (5. saziv); predsjednik Odbora za obitelj, mlade i sport, a u međuvremenu i gradonačelnik Siska 2005. Treći put izabran je u Hrvatski sabor 2008. do 2011. Nakon toga obnaša funkciju savjetnika za radnu politiku i zapošljavanje Hrvatske gospodarske komore (2011. – 2020.) te je (vanjski) član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora, član Savjeta za Hrvate izvan domovine Vlade Republike Hrvatske i član Vijeća Hrvatske zaklade za znanost. Godine 2020. biran je po četvrti put u Hrvatski sabor. Raskida s SDP-om i osniva Socijaldemokrate. Danas obnaša funkciju predsjednika nove stranke, a u Hrvatskom saboru je dopredsjednik u aktualnom sazivu i predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i potpredsjednik Hrvatskog Sabora. Davorko Vidović autor je i brojnih članaka, kolumnist, komentator i bloger; voditelj brojnih projekata u Hrvatskoj gospodarskoj komori; glavni urednik zbornika radova „Migracije za razvoj Hrvatske“, piše HKR.

Autor/ Totalno HR/ Izvor/ N1/ Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Totalno HR

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI